Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum poti fi sigur de reusita unei negocieri salariale?

Luni, 25 Mai 2009, ora 14:48
2186 citiri
Cum poti fi sigur de reusita unei negocieri salariale?

Negocierea salariului nu este cea mai placuta ipostaza pentru multe persoane, fie ca este vorba de vechi angajati, fie pentru cei care intentioneaza sa ocupe un nou loc de munca, intr-o alta companie.

Desi ati ajuns cu discutia destul de departe, iar seful pare a va aproba doleantele, sa-ti impui pozitia poate fi chiar dificil. Si, ca in orice negociere, sunteti constienti ca la un moment dat trebuie sa platiti si un pret. Ce faceti atunci?

Pentru inceput nu va dezvaluiti vechiul salariu. Acest lucru trebuie sa fie clar si fara echivoc in mintea voastra. Orice scapare de acest gen va demonstra ca sunteti incepatori in tehnica negocierii, este sfatul dat de specialistii Shine.

Daca negociatorul pare de necombatut, focalizeaza-te pe a-ti demonstra valoarea. Daca ai posibilitatea sa aplici pentru o companie cu venituri foarte mari nu te arunca insa sa ceri un salariu exagerat, care ar putea sa fie peste tocmeala. Secretul consta in organizare, ca sa iti poti atinge obiectivele.

Foarte important este sa-ti cunosti adevaratele merite. Daca tot vorbesti despre cifre, este bine sa stii cat valoreaza munca ta in cifre. Si nu uita, exista si alte modalitati de compensare decat salariu. Ce zici de prime sau bonusuri?

Chiar daca nu mai esti la scoala, fa-ti temele! Pentru a-ti construi o imagine la locul de munca trebuie sa stii ce sa iti pui in valoare.

Si inca ceva: intereseaza-te de modul cum sunt remunerate posturi similare la alte companii, ca sa stii in ce marja trebuie sa te incadrezi.

Ce se intampla insa daca vei dezvalui prea mult? Si daca te-ai incurcat si ai aratat mai mult decat vroiai sa arati? Pregateste-te pentru o discutie compensatorie, prin care sa demonstrezi ca esti in cautarea unei avansari si ca esti pe un teren echilibrat.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#negociere salariu, #loc munca, #slariu job , #angajatori