Gata cu timpul pierdut! Obtine acum usor fisa medicala pentru angajare

Joi, 22 Martie 2018, ora 18:08
59037 citiri
Gata cu timpul pierdut! Obtine acum usor fisa medicala pentru angajare

In prezent, orice persoana care se angajeaza pentru prima oara sau care isi schimba locul de munca, indiferent daca este la stat sau la privat, trebuie sa detina, potrivit art. 27 din Codul Muncii, o fisa medicala pentru angajare valabila.

Asadar, ce este, mai exact, aceasta fisa medicala pentru angajare?

Fisa medicala pentru angajare este un document in care medicul specializat in medicina muncii mentioneaza, dupa caz, daca viitorul angajat este apt sau nu pentru munca, in urma unui consult medical amanuntit.

Acest tip de evaluare a sanatatii se efectueaza inainte de angajarea lucratorilor in orice loc de munca sau inainte de repartizarea lor la sarcini specifice care ar putea implica un pericol pentru sanatatea lor sau a altora.

De asemenea, costurile aferente obtinerii fisei medicale pentru angajare sunt suportate de catre viitorul angajator.

Este absolut necesara fisa medicala pentru angajare?

Raspunsul este da! Contractul individual de munca incheiat in lipsa unei fise medicale pentru angajare, respectiv fara avizul medicului de medicina muncii, atrage dupa sine nulitatea contractului de munca.

Nulitatea prevazuta de Codul muncii nu este remediabila. Nulitatea nu mai poate fi acoperita prin prezentarea certificatului medical ulterior incheierii contractului de munca, avand in vedere ca aceste prevederi au fost abrogate prin Legea nr. 40/2011.

Ce documente sunt necesare pentru intocmirea si obtinerea in cel mai scurt timp a fisei medicale pentru angajare?

 • 1. Fisa de solicitare pentru examenul medical la angajare completata la toate rubricile si semnata de angajator;
 • 2. Fisa de identificare a factorilor de risc profesional completata la toate rubricile de lucratorul desemnat/ SIPP si semnata de angajator si lucratorul desemnat/ SIPP;
 • 3. Adeverinta eliberata de medicul de familie care sa ateste starea de sanatate a viitorului angajat (la solicitarea medicului de medicina muncii);
 • 4. Carte / Buletin de identitate.
 • Cum poti obtine rapid si usor fisa medicala pentru angajare?

  In cadrul centrului medical acreditat StandardMed, se efectueaza toate consultatiile necesare (inclusiv avizul psihologic) intocmirii si eliberarii fisei medicale pentru angajare (fisa de aptitudine - aviz medical medicina muncii).

  Deoarece stim cat de important este sa obtii actele necesare repede, examenul medical la angajare si controlul medical periodic se realizeaza in cel mai scurt timp in cadrul clinicii StandardMed.

  Care sunt investigatiile necesare obtinerii fisei medicale pentru angajare?

  • Anamneza: viitorul angajat este intrebat despre trecutul sau profesional (ce profesii a avut, daca a avut riscuri profesionale la joburile anterioare si care a fost timpul de expunere la acestea);
  • Anamneza medicala: persoana care urmeaza sa se angajeze trebuie sa ii spuna medicului de medicina muncii care sunt afectiunile de care a suferit, dar si afectiuni ale rudelor sale apropiate);
  • Examen clinic general;
  • Examene medicale clinice (de exemplu, consult oftalmologic si ORL) si paraclinice: analize medicale de laborator, investigatii de tipul: electrocardiograma, audiograma, spirometrie, radiografie pulmonara (aceste investigatii se fac in functie de profesia pe care urmeaza sa o detina lucratorul sau de existenta unui factor nociv profesional).

  Alege sa realizezi intr-un timp foarte scurt si cu un minimum de efort toate consulturile necesare obtinerii fisei medicale pentru angajare! Totul se desfasoara rapid si cu maxima eficienta intr-o singura locatie, cu o singura deplasare, doar la StandardMed!

  Citeste si:
  Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
  Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
  Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
  Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
  Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
  La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...