In ce tara se afla cei mai fericiti angajati din lume: Romania sta bine, dar e depasita de Ungaria si Mexic

Luni, 05 Decembrie 2016, ora 16:55
7461 citiri
In ce tara se afla cei mai fericiti angajati din lume: Romania sta bine, dar e depasita de Ungaria si Mexic

Cei mai fericiti angajati din lume lucreaza in statele din nordul Europei. Romania nu sta deloc rau in acest clasament, insa suntem depasiti de tari precum Ungaria sau Mexic.

Cel putin asa arata un studiu realizat in 57 de tari de Universum, o companie ce ofera servicii de consultanta si branding de angajator.

Danemarca se afla in fruntea topului, iar pe locul al doilea e Norvegia, in timp ce medalia de bronz revine unei tari din America Latina, anume Costa Rica, potrivit cercetarii de piata remise Ziare.com.

Urmatoarele locuri sunt ocupate de Suedia si Austria, iar top 10 e completat de Olanda, Finlanda, Belgia, Ungaria si Cehia.

Romania e pozitionata pe treapta cu numarul 14, sub tari precum Germania (11), Elvetia (12) si Mexic (13). Imediat sub noi se afla vecinii bulgari (15) si francezii (16).

La polul opus, tarile unde angajatii sunt nefericiti si se gandesc sa-si schimbe locul de munca se afla Kuwait si Ghana.

Trebuie mentionat ca studiul a fost facut in randul tinerilor profesionisti din cele 57 de tari si s-au luat in calcul trei factori:

  • gradul de satisfactie la locul de munca
  • posibilitatea ca angajatul sa recomande unui apropiat sa se angajeze la compania la care lucreaza
  • dorinta angajatului de a-si schimba jobul in viitorul apropiat (urmatorii 2-4 ani).

Un angajat fericit = productivitate mai mare

Dar de ce e importanta fericirea si multumirea angajatilor? Raspunsul vine de la Daniel Eckert, cel care a coordonat studiul realizat de Universum, care crede ca aceste lucruri permit angajatorilor sa-i pastreze cat mai mult timp pe cei talentati. In plus, o echipa motivata cum trebuie aduce performante.

"Daca angajatii tineri arata un nivel redus de nemultumire la locul de munca, atunci acest lucru reprezinta un semn bun pentru economie. In special in aceste vremuri in care e destul de greu sa tii aproape un tanar talentat, care e 'vanat' de companiile rivale", mentioneaza Daniel Eckert.

El a mai spus ca cei care lucreaza in tarile aflate in varful clasamentului apreciaza cel mai mult sa aiba un echilibru intre viata profesionala si cea personala.

Click pe poza pentru a o mari. Sursa: Universum

Citeste si:
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot accesa documentele sensibile din istoria României
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot accesa documentele sensibile din istoria României
Istoricii și cercetătorii români acuză serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne că le-a „tăiat” accesul la studiul documentelor sensibile din trecutul recent al țării...
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...