In ce tara se afla cei mai fericiti angajati din lume: Romania sta bine, dar e depasita de Ungaria si Mexic

Luni, 05 Decembrie 2016, ora 16:55
7716 citiri
In ce tara se afla cei mai fericiti angajati din lume: Romania sta bine, dar e depasita de Ungaria si Mexic
Foto: Pixabay

Cei mai fericiti angajati din lume lucreaza in statele din nordul Europei. Romania nu sta deloc rau in acest clasament, insa suntem depasiti de tari precum Ungaria sau Mexic.

Cel putin asa arata un studiu realizat in 57 de tari de Universum, o companie ce ofera servicii de consultanta si branding de angajator.

Danemarca se afla in fruntea topului, iar pe locul al doilea e Norvegia, in timp ce medalia de bronz revine unei tari din America Latina, anume Costa Rica, potrivit cercetarii de piata remise Ziare.com.

Urmatoarele locuri sunt ocupate de Suedia si Austria, iar top 10 e completat de Olanda, Finlanda, Belgia, Ungaria si Cehia.

Romania e pozitionata pe treapta cu numarul 14, sub tari precum Germania (11), Elvetia (12) si Mexic (13). Imediat sub noi se afla vecinii bulgari (15) si francezii (16).

La polul opus, tarile unde angajatii sunt nefericiti si se gandesc sa-si schimbe locul de munca se afla Kuwait si Ghana.

Trebuie mentionat ca studiul a fost facut in randul tinerilor profesionisti din cele 57 de tari si s-au luat in calcul trei factori:

  • gradul de satisfactie la locul de munca
  • posibilitatea ca angajatul sa recomande unui apropiat sa se angajeze la compania la care lucreaza
  • dorinta angajatului de a-si schimba jobul in viitorul apropiat (urmatorii 2-4 ani).

Un angajat fericit = productivitate mai mare

Dar de ce e importanta fericirea si multumirea angajatilor? Raspunsul vine de la Daniel Eckert, cel care a coordonat studiul realizat de Universum, care crede ca aceste lucruri permit angajatorilor sa-i pastreze cat mai mult timp pe cei talentati. In plus, o echipa motivata cum trebuie aduce performante.

"Daca angajatii tineri arata un nivel redus de nemultumire la locul de munca, atunci acest lucru reprezinta un semn bun pentru economie. In special in aceste vremuri in care e destul de greu sa tii aproape un tanar talentat, care e 'vanat' de companiile rivale", mentioneaza Daniel Eckert.

El a mai spus ca cei care lucreaza in tarile aflate in varful clasamentului apreciaza cel mai mult sa aiba un echilibru intre viata profesionala si cea personala.

Click pe poza pentru a o mari. Sursa: Universum

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#top tari cei mai fericiti angajati, #cei mai fericiti angajati, #Romania angajati fericiti, #top fericire angajati , #angajatori