Internshipul mareste sansele de angajare pentru tineri

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 14:29
1444 citiri
Internshipul mareste sansele de angajare pentru tineri

In perioada de criza, cand batalia pe putinele locuri de munca disponibile este tot mai mare, tinerii fara experienta pot sa-si mareasca sansele de angajare participand la programe de internship.

Studentii, care isi gasesc un program de internship intr-o multinationala, chiar de pe bancile faculatii, capata mai multa experienta si au mai multe sanse sa-si gaseasca un job bun.

Din pacate, internshipul de-abia acum incepe sa prinda contur si in Romania, doar marile companii apeland la aceasta metoda pentru a-si gasi angajatii potriviti.

"Noi nu avem cutuma acestor metode si doar unele companii, aproape fara exceptie multinationale, aloca resurse programelor de internship. Argumente contra programelor de internship sunt destule: costuri de implementare, durata scurta, nevoia armonizarii cu curricula universitatilor, brese in securitatea datelor confidentiale, lipsa de atasamnt fata de companie, potential lipsa de seriozitate a tinerilor inteni", a explicat Marius Girlea, manager general al portalului de recrutare Jobsinro.ro, pentru Incont.

Lipsa unor prevederi legale bine conturate in acest domeniu inhiba companiile sa organizeze astfel de programe. Tinerii care participa la astfel de programe sunt platiti pe baza unor contracte de munca cu durata determinata, fie ca este vorba de drepturi de autor, fie de prestari servicii.

"In Romania, ca de altfel in mai toata Europa, internii sunt platiti tocmai din teama ca internshipul sa nu fie considerat munca la negru. Angajatorii de la noi mai practica, pe langa plata, si acordarea de burse ca alternativa la salarizare, plus, in unele cazuri, cazare si decontarea cheltuielilor cu transportul", a mai spus managerul general al Jobsinro.ro.

Pentru interni, media salariala ajunge undeva la 800 de lei, plecandu-se de la un minim de 500 de lei si ajungandu-se la un maxim de 1.500 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#program internshp, #sanse angajare, #marire sanse angajare , #angajatori