Mancarea si jocurile gratuite nu mai sunt suficiente. Companiile mari au o noua arma in lupta pentru talente

Sambata, 26 Ianuarie 2019, ora 10:08
8534 citiri
Mancarea si jocurile gratuite nu mai sunt suficiente. Companiile mari au o noua arma in lupta pentru talente
Foto: Facebook

De-a lungul anilor, arsenalul marilor angajatori in batalia pentru talente a constat in general in beneficii ca mancare gratuita, jocuri de tip arcade si mese de ping pong. Acum, insa, pe masura ce este constientizata tot mai mult importanta expunerii la natura, un nou trend ia amploare in randul companiilor preocupate de starea de bine a angajatilor.

Jurnalistii de la New York Times relateaza intr-un reportaj recent, citat de Business Insider, ca tot mai multe birouri din mediul urban isi transforma acoperisurile in parcuri si gradini, unde angajatii pot lucra si se pot relaxa.

Fenomenul are loc in contextul in care numeroase studii demonstreaza beneficiile expunerii la mediul exterior. Contactul cu natura reduce stresul si oboseala si poate ajuta la combaterea depresiei si a anxietatii, iar expunerea la soare ne poate face sa ne simtim mai vioi si mai fericiti, arata cercetatorii, potrivit sursei citate.

"Nu exista astazi un dezvoltator sau proprietar de cladiri de birouri cu vederi progresiste care sa nu faca din asta o prioritate de top", spune Paul J. Amrich, vicepresedinte al companiei de servicii imobiliare CBRE.

Trendul a pornit de la companii precum Facebook, ale carei sedii din Bay Area, San Francisco, dispun de cateva hectare de parc pe acoperis, mai scrie New York Times.

In medii cu un nivel mai accentuat de urbanizare, cum este New York-ul, este mai dificil sa adaugi spatii verzi la cladirile de birouri existente. O astfel de dezvoltare ar atrage dupa sine chirii mai mari, insa beneficiile ar depasi costurile, sustin jurnalistii americani.

In Brooklyn, in gradina de pe acoperis a companiei Kickstarter, angajatii se relaxeaza sau iau o gustare din propria productie de fructe si legume.

"Accesul la spatiul exterior este o componenta esentiala pentru un mediu de lucru sanatos si este o parte vitala a unei dezvoltari sustenabile, precum si un important instrument de recrutare", spune si Jordan Barowitz, purtator de cuvant al companiei imobiliare Durst Organization.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#beneficii angajati, #gradina acoperis birou, #beneficii natura , #angajatori