Noul Cod al Muncii face primele victime, la Timisoara: un patron si sase angajati

Luni, 16 Mai 2011, ora 19:09
2977 citiri
Noul Cod al Muncii face primele victime, la Timisoara: un patron si sase angajati
Foto: Arhiva

Noul Cod al Muncii, intrat in vigoare de la 1 mai 2011, a facut o prima victima si in Timisoara. Este vorba despre patronul unui restaurant, care s-a ales cu dosar penal, dupa ce, la un control, s-a descoperit ca avea sase angajati carora nu le incheiase contracte individuale de munca.

"In aceste zile, facem verificari pentru a constata pe teren cum respecta firmele profilate pe servicii prevederile noului Cod al Muncii. La restaurantul din Piata Operei, inspectorii nostri au descoperit sase angajati carora nu le fusesera incheiate forme legale de munca. In conditiile in care noua legislatie stipuleaza ca patronii care folosesc munca a peste cinci angajati fara contract de munca sunt pasibili de inchisoare de la 1 la 2 ani sau de amenda penala, proprietarului localului i s-a intocmit dosar penal si a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara", a precizat directorul executiv al ITM Timis, Cornelia Corescu, pentru Romania Libera.

Nici cei sase angajati la negru nu au scapat, ei urmand sa fie amendati, in conformitate cu noul cod, cu sume cuprinse intre 500 si 1.000 de lei.

De teama controalelor, de la 1 mai, din ziua intrarii in vigoare a noului Cod al Muncii, in judetul Timis au fost inregistrate 5.000 de contracte de munca noi.

La nivelul intregii tari, in perioada 2-15 mai s-au inregistrat peste 177.700 de contracte individuale de munca noi. In acelasi interval au fost si aplicate amenzi in valoare de aproape sapte milioane de lei pentru munca la negru, potrivit reprezentantilor Ministerului Muncii.

Au fost efectuate 5.614 actiuni de control, in urma carora au fost depistate 1.154 de persoane ca munceau fara forme legale de angajare si au fost constatate17 infractiuni.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Codul Muncii, #munca la negru, #controale contracte munca , #angajatori