Numarul tinerilor fara experienta care vor sa se angajeze s-a dublat

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 00:03
2263 citiri
Numarul tinerilor fara experienta care vor sa se angajeze s-a dublat

Numarul tinerilor care nu au experienta profesionala, dar vor sa se angajeze, s-a dublat in acest an fata de 2013.

Astfel, peste 13 la suta dintre romanii care au intre 18 si 24 ani si-au depus un CV, desi nu au mai lucrat niciodata, arata un studiu realizat de firma Studio Moderna, citat de Mediafax.

Cifra este aproape de doua mai mare decat cea inregistrata anul trecut, cand procentajul era de 7%.

Ce apreciaza tinerii la un loc de munca. Surprinzator, nu sunt banii - studiu

Pe categorii de varsta, situatia s-a inrautatit in ultimele 12 luni, cu exceptia celor care au 18 ani, caz in care rata celor fara experienta profesionala a scazut dela 100 la suta la 50 la suta.

In 2013, 7% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18-20 de ani nu aveau nicio experienta, iar anul acesta procentajul a sarit la 35%. Similar, in grupa de varsta 20-22 de ani, de la 29% la 31%, in grupa de varsta 22-24 de ani de la 10% la 18%, respectiv in grupa de varsta peste 24 de ani de la 2% la 5%.

"Este foarte important pentru tineri sa isi gaseasca rapid un loc de munca, pentru a-si defini personalitatea profesionala.

Chiar si un job part-time este foarte important si util, pentru ca permite acumularea unei experiente valoroase si ajuta la setarea obiectivelor profesionale in conformitate cu realitatile pietei muncii", a declarat Zoltan Pilecki, directorul general al Studio Moderna, potrivit sursei citate.

Sondajul a fost realizat in perioada ianuarie 2013 - iulie 2014, pe un esantion de peste 10.000 de persoane cu varste de peste 18 ani.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#tineri loc de munca, #angajare tineri, #tineri fara experienta angajare , #angajatori
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Și ce, nu e buni cA Carne de tun, 'au deshte-n menghină?