O firma din cinci ofera pensii private managerilor de top

Luni, 29 Septembrie 2008, ora 13:05
1210 citiri
O firma din cinci ofera pensii private managerilor de top

Pensiile private sunt oferite ca bonusuri salariale pentru managerii si angajatii-cheie de un numar de 20% dintre companiile de pe piata locala, potrivit studiului Romanian HR Profile 2008, realizat de firma de consultanta in resurse umane Corporate Dynamics International, impreuna cu Business Edu.

In acelasi timp, un procent de 12% dintre firme le ofera managerilor posibilitatea de participatie la profit, 11% le acorda actiuni la companie si 1% chiar si un plan educational pentru copii.

Printre beneficiile oferite la nivel de management se mai regasesc asigurarea medicala (36% dintre firme), asigurare de viata (11%), actiuni (11%), loc de parcare (40%) si training-urile externe (27% dintre companii).

"Peste 12% dintre managerii romani beneficiaza de vacante platite de firma. Desi se afla undeva in coada topului beneficiilor acordate de catre companii ocupantilor de pozitii manageriale, aparitia vectorului de motivare << vacante platite >> arata o diversificare a instrumentelor de fidelizare folosite de catre angajatori", spune Decebal Leonard Marin, managing partner al Corporate Dynamics International, citat de Business Standard.

Companiile investesc pana la 2.000-2.500 de euro/persoana pentru o vacanta, in destinatii gen Brazilia, Peru, Costa Rica, Indochina, potrivit lui Sorin Stoica, proprietarul agentiei de turism Eturia, mai scrie publicatia economica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#manageri, #angajati cheie, #pensie privata, #bonusuri salariale , #angajatori