Sase sfaturi pentru angajatii lenesi care vor rezultate bune

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 23:50
4037 citiri
Sase sfaturi pentru angajatii lenesi care vor rezultate bune
Foto: Better Mondays

Nu va place sa va agitati prea mult la serviciu, ci doar sa va faceti treaba bine si sa plecati acasa? Atunci articolul acesta este pentru dumneavoastra.

Intr-un mediu de lucru in care suntem mereu incurajati sa fim mai buni decat toti si toate, unii angajati mai lenesi au gasit metoda perfecta de a-si indeplini obligatiile, fara prea mult stres.

Potrivit unor studii, acest gen de angajati sunt, de cele mai multe ori, oameni inteligenti, care ar putea foarte usor sa fie deasupra celorlalti, daca ar fi ceva mai interesati de ceea ce fac, relateaza CNN.

Desi nu trebuie sa facem un scop in viata din acest lucru, nu ar strica sa incercam sa gasim un echilibru. Insa, daca vreti sa va mentineti stilul relaxat, dar sa obtineti rezultate bune la serviciu, iata cateva sfaturi:

E-mail-urile pot astepta:

Serios, nu trebuie sa raspundeti la un e-mail imediat ce intra in inbox. Cu exceptia acelor mesaje la care vi se specifica sa raspundeti pana la o anumita ora, pe celelalte le puteti amana. Stabiliti-va un moment anume al zilei in care sa verficati si raspundeti la e-mail-uri, pentru a nu va distrage de la alte activitati.

Nu vei fi concediat pentru ca spui "nu":

Daca ai deja prea mult de munca si stii ca nu vei putea face fata, nu accepta o noua sarcina. Refuzarea indeplinirii unei sarcini nu-ti va face rau, daca le spui ca ai vrea foarte mult sa ajuti, insa ai deja prea multe de facut. Acest lucru i-ar putea face sa creada ca iti pasa de calitatea muncii pe care o faci.

Nu face mai multe lucruri in acelasi timp:

Este admirabil daca poti vorbi la telefon, trimite un e-mail si manca un sandvis in acelasi timp, insa nu este neaparat o calitate benefica. Desi a devenit o practica standard la toate locurile de munca, prin executarea mai multor sarcini concomitent ajungem sa facem cate putin din fiecare, insa fara sa progresam cu adevarat.

Ia o pauza:

Iesi din birou cinci minute, plimba-te putin afara. Aceste mici pauze te vor ajuta sa gandesti mai bine si vei deveni mai productiv.

Nu manca la birou:

Desi, cateodata, este necesar, fie ca esti aproape de un termen limita sau esti mai productiv si nu vrei sa intrerupi munca, ar fi de preferat sa nu iei masa de pranz la birou.

Chiar daca te veti simti lenes pentru ca iti iei o pauza de 30 de minute pentru pranz, in timp ce colegii raman la birou, vei reusi sa te relaxi putin si sa-ti odihnesti ochii, ceea ce inseamna ca vei avea rezultate mai bune dupa-amiaza.

Stabileste o "intalnire" cu munca:

Mai ales daca trebuie sa respecti un termen limita strict, ar trebui sa treci in agenda ta o perioada in care sa muncesti fara intreruperi. Gandeste-te la acea perioada ca la o intalnire cu seful, pe care nu ai voie s-o ratezi. Daca este posibil, stai intr-o sala de conferinte, pentru a nu fi deranjat de galagia colegilor sau telefoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#sfaturi angajati lenesi, #comportament angajati birou , #angajatori