Sefii isi pot imbolnavi angajatii

Miercuri, 24 Septembrie 2008, ora 12:37
2558 citiri
Sefii isi pot imbolnavi angajatii

Sefii care nu isi motiveaza si nu isi stimuleaza angajatii intelectual, care nu reusesc sa mareasca satisfactia subordonatilor la locul de munca si sa contribuie la o stare generala buna a angajatilor, ii determina pe acestia sa se simta bolnavi, arata un studiu al Institutul Finlandez al Sanatatii Muncii din Helsinki.

Exista mai multe tipuri de sefi: cel compasiv, care ofera sprijin social cand este nevoie, cel plin de consideratie, care isi trateaza cu respect angajatii si cel transformator care inspira, motiveaza si stimuleaza nivelul intelectual, scrie Journal of Occupational and Enviromental Medicine, citat de Romania Libera.

Angajatii aflati sub ordinele unui sef bun sunt mai putin bolnavi si cer mai putine zile libere de la serviciu. Ei au un risc de 27% de imbolnavire si 46% sanse mai mici de a cere zile libere pe motiv de boala, se mai arata in studiu.

Persoanele care nu se simt bine la locul de munca degaja o atmosfera irespirabila, care se repercuteaza negativ asupra starii de sanatate.

36% din angajati si-ar trimite seful la psiholog pentru examinare, ceea ce arata ca este foarte important ca superiorii sa fie evaluati periodic si sa fie promovati cei cu un comportament exemplar in toate domeniile.

In acelasi timp, 41 de milioane de angajati europeni sun tafectati de stres la locul de munca, ceea ce duce la o productivitate injumatatita, fiind mai putin rentabili pentru firmele lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#sef, #angajat, #imbolnavire, #stres , #angajatori