Tendinte globale in achizitia unui soft HR

Advertorial
Miercuri, 14 Noiembrie 2018, ora 17:15
10219 citiri
Tendinte globale in achizitia unui soft HR

Evolutia solutiilor software HR a pornit de la un simplu sistem de evidenta a angajatilor la suitele complexe din prezent ce ofera un set complet de instrumente de lucru. De la pontaj la evidenta zilelor de concediu si de la stabilirea beneficiilor conform fisei de post la acordarea de drepturi de utilizator in baza de date a companiei, un soft HR modern simplifica mult munca profesionistilor in resurse umane.

Ca in orice sistem dual de cerere si oferta, un program de resurse umane de succes trebuie sa raspunda cerintelor clientilor. Chiar daca fiecare industrie din fiecare tara are specificul propriu, munca echipelor de HR din intreaga lume are un set comun de provocari. Acestea devin din ce in ce mai complexe odata cu globalizarea economiei.

Printre cele mai recente provocari, amintim:

* Administrarea angajatilor care lucreaza de la domiciliu;

* Administrarea angajatilor expati;

* Administrarea angajatilor detasati la reprezentante din alt oras sau alta tara.

Ce cauta managerii de resurse umane cand compara ofertele pentru softuri HR?

Conform Forbes, piata solutiilor software HR avea o valoare globala de 14 miliarde USD in anul 2016. Compania de cercetare Grand View Research estimeaza ca in 2025 aceasta valoare se va dubla, ajungand la 30 miliarde USD.

Aceasta piata in crestere arata ca exista o cerere continua din partea departamentelor de resurse umane pentru solutii si softuri de pontaj si administrare resurse umane. Insa oferta trebuie sa corespunda unor criterii si standarde din ce in ce mai complexe si exigente.

Care sunt acestea?

Un sondaj de opinie recent, care a inclus 100 de companii mari din intreaga lume, a relevat urmatoarele:

1. Soft HR cu accesare in cloud

Toti managerii de resurse umane intervievati au raspuns in unanimitate ca primul criteriu de selectie pentru un program de resurse umane este accesarea in cloud. Aceasta modalitate moderna si sigura de utilizare a solutiilor software (software as a service) are numeroase beneficii.

In primul rand, un soft HR SaaS poate fi accesat de pe orice dispozitiv de catre utilizatori, prin simpla introducere a numelui de utilizator si a parolei. Astfel, managerii de HR si directorii companiilor pot avea acces la informatiile necesare si la birou, pe laptop, si in timpul unei calatorii de afaceri, pe telefonul mobil sau pe tableta.

In al doilea rand, solutia software HR in cloud nu necesita investitii masive in infrastructura (servere, computere, programe antivirus si anti-spyware) si ofera o securitate sporita datelor companiei, comparativ cu stocarea on premise.

Softul HR WizOne dezvoltat de Wizrom Software este oferit in varianta SaaS si are o interfata prietenoasa cu utilizatorul pe orice dispozitiv utilizat.

2. Functii de baza obligatorii: payroll, pontaj si monitorizarea performantei

Urmatorul aspect evaluat de managerii de HR este gama de instrumente de lucru incluse in softul HR. Astfel, principalele componente care trebuie sa fie incluse in suita sunt:

* Calculul statelor de plata;

* Inregistrarea pontajului;

* Monitorizarea performantelor angajatilor;

* Monitorizarea procesului de recrutare.

Aceste instrumente trebuie sa fie flexibile, adaptabile specificului companiei si scalabile, pentru a fi utile pe termen lung, cand compania se va extinde si va avea un numar mare de angajati.

Softul de pontaj si administrare HR WizOne include toate functiile de baza necesare managerilor de resurse umane si numeroase instrumente de lucru utile, inclusiv un modul self-service pentru angajati.

3. Principalele provocari: timpul si bugetul

Un soft HR ideal se incadreaza in bugetul companiei si este implementat rapid, cu frictiuni si erori minime. Managerii departamentelor de resurse umane intervievati in cadrul sondajului de opinie au admis in proportie de 80% ca timpul de implementare este principala problema in tranzitia la un nou soft HR. Surprinzator, depasirea bugetului estimat a fost pe locul doi in topul provocarilor - mentionat doar de 60% din respondenti.

Softul de resurse umane WizOne a fost creat pentru companii care nu pot pune pauza proceselor de HR pe durata implementarii unui nou software de business. Echipa Wizrom Software ofera asistenta specializata pentru o tranzitie rapida de la vechiul soft de resurse umane la WizOne.

4. Modulul self-service: o componenta importanta pentru managerii de HR

Comunicarea rapida si eficienta este unul dintre scopurile pe care le au in vedere managerii de resurse umane in cadrul evaluarii unui software HR. Astfel, un modul self-service, in care angajatii sa poata accesa informatii, transmite cereri si primi raspuns la acestea este unul dintre beneficiile principale pe care trebuie sa il ofere un soft HR performant.

Prin modulul self-service din programul de resurse umane WizOne, comunicarea dintre angajati, departamentul HR si conducere se face in mod automat, transparent si eficient. Timpul de raspuns este redus semnificativ, asa cum este si volumul de munca al angajatilor din departamentul de resurse umane.

5. Lipsa automatizarii si centralizarii datelor - motivul schimbarii vechiului soft

Prea multa munca manuala si lipsa unei baze de date centralizate sunt principalele motive ce ii determina pe managerii de HR sa renunte la vechiul program de resurse umane. In era digitala, automatizarea sarcinilor repetitive si accesul rapid la date sunt esentiale pentru succesul unei companii.

Softul HR WizOne a fost creat pentru companii de succes, in care singura munca a departamentelor de HR trebuie sa fie cea strategica si concentrata exclusiv pe sporirea productivitatii si eficientei activitatii angajatilor. Echipa Wizrom Software va incurajeaza sa aflati mai multe despre aceasta solutie de business si sa solicitati oferta dumneavoastra personalizata!

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#soft HR , #angajatori