Top 6 motive pentru care angajatii buni pleaca din firma

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 15:09
7044 citiri
Top 6 motive pentru care angajatii buni pleaca din firma

Din ce in ce mai multi angajati buni prefera sa isi schimbe locul de munca, chiar si pe un salariu mai mic.

Potrivit unui studiu realizat de departamentul pentru piata muncii din Statele Unite, o persoana ocupa un post in medie 1,5 ani.

Revista Forbes noteaza ca aceasta este o adevarata provocare pentru manageri si prezinta sase motive pentru care angajatii buni pleaca dintr-o firma.

Lipsa de viziune: Majoritatea angajatilor nu se da jos din pat in fiecare dimineata si merge la munca gandindu-se ca trebuie sa faca un anumit profit. Putini sunt cei carora le pasa cu adevarat de acest lucru sau, in unele cazuri, inteleg ce presupune acest lucru. Ca manager, nu trebuie sa confunzi viziunea cu obiectivele financiare.

Viziunea de ansamblu: Potrivit unui studiu realizat de Gallup, angajatii trebuie sa simta ca munca lor conteaza cu adevarat si pot face o schimbare in bine.

Fara empatie: Nimeni nu se asteapta sa primeasca un ceas Rolex de aur dupa ce lucreaza 50 de ani in acelasi loc. Insa angajatorii dau afara sute de oameni anual, in timp ce angajatii isi cauta mereu de lucru in alta parte, adica nu exista fidelizare de nicio parte a baricadei. Solutia la aceasta problema este una foarte simpla: managerii ar trebui sa aplece urechea la subordonati.

Nu zice nimeni ca seful trebuie sa le asculte si sa le rezolve problemele personale, insa este suficient ca ei sa stie ca usa lui este deschisa si ca pot face sugestii, pentru a le da senzatia ca munca lor conteaza cu adevarat.

Lipsa de motivatie: Pe langa pachetul salarial, celelalte aspecte ale motivarii se refera la natura jobului, la flexibilitatea programului, la echilibrul dintre viata profesionala si cea personala, la timpul liber sau lipsa de stres.

Si viitorul?: Un studiu recent arata ca absolventii de facultate cauta un job care sa le asigure si o dezvoltare profesionala. Ei vor sa avanseze, nu sa imbatraneasca in acelasi post. Tocmai de aceea este crucial ca, pentru angajatii buni, managerii sa le ofere de la inceput posibilitatile pentru viitorul lor in firma.

Distractie: Intr-o lume in care tehnologia permite oricui sa fie conectat la ceea ce se intampla in jur, multi angajati nu mai sunt atrasi de ideea de a sta 8 ore la un birou. Iar acest lucru nu inseamna ca oamenii au devenit brusc mai lenesi, ci ca au alta idee despre cum pot fi motivati. Tocmai de aceea companii ca Google au ales sa alterneze orele de program cu pauze recreative si sedinte care au loc intr-un mediu relaxant.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...