Topul celor mai ravniti angajatori: La ce companii vrea lumea sa lucreze

Marti, 21 Iunie 2016, ora 20:42
4829 citiri
Topul celor mai ravniti angajatori: La ce companii vrea lumea sa lucreze
Foto: Pixabay

Cei mai multi americani vor sa lucreze la Google, astfel ca gigantul IT se afla pe primul loc in topul celor mai ravnite companii, realizat de reteaua sociala LinkedIn.

Pe teritoriul SUA, companiile din domeniul tehnologiei domina lista: primele zece companii din clasament activeaza in acest sector.

Motivul pentru care Google a fost ales de atat de multi utilizatori LinkedIn este reprezentat de numeroasele beneficii pe care angajatii gigantului IT le primesc.

Google arata generozitate fata de cei 60.000 de angajati ai sai pe care ii rasfata la locul de munca, oferindu-le, printre altele, chiar si sedinte de mesaj. De asemenea, compania le ofera beneficii si dupa moarte. "Compania este obsedata de fericirea angajatilor sai, studiind cu rigurozitate cum sa construiasca cele mai bune echipe", se arata in studiul realizat de LinkedIn.

Compania Salesforce, care ofera servicii de stocare in mediul cloud, le asigura angajatilor sai camere de meditatie la fiecare etaj al sediului sau din San Francisco. Salesforce ocupa pozitia a doua in clasament, fiind urmata de Facebook, Apple si Amazon.

Afla topul celor mai doriti angajatori din Romania

Uber se afla pe locul sase, iar compania Microsoft este pe locul sapte. Compania Tesla a miliardarului Elon Musk se afla pe locul opt, Twitter pe locul noua si Airbnb pe locul zece.

"Companiile din domeniul tehnologiei strang mai putin de zece la suta din produsul intern brut al SUA, insa din totalul companiilor aflate in top 40 al celor mai ravniti angajatori de pe LinkedIn circa 45% sunt din domeniul tehnologiei", apreciaza Suzy Welch, care a publicat concluziile topului realizat de reteaua sociala.

Au fost realizate de asemenea clasamente cu cei mai ravniti angajatori si pentru Marea Britanie, Australia, Brazilia, Franta, India.

Cei de la LinkedIn mentioneaza ca metodologia folosita a inclus numarul aplicatiilor la joburile postate pe platforma sa, dar si al vizualizarilor privind anunturile de locuri de munca, interactiunile intre cei care nu au un loc de munca si angajatii companiilor, precum si alte elemente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#topul celor mai ravnite companii, #top companii ravnite, #top companii angajari, #top angajatori , #angajatori