Traditii neobisnuite de intampinare a noilor angajati la marile companii

Joi, 01 August 2013, ora 08:39
3265 citiri
Traditii neobisnuite de intampinare a noilor angajati la marile companii
Foto: Business Insider

Companiile mari din sectorul IT sunt recunoscute pentru generozitatea fata de angajati. Cum ramane cu cei nou sositi?

Se pare ca exista o multime de traditii deosebite in cadrul acestor companii, care au ca scop acomodarea noilor angajati, conform Business Insider.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, ii duce pe potentialii angajati la plimbare in padure, ocazie cu care le prezinta vizunea sa asupra companiei. Apoi le spune acestora ca banii nu reprezinta un obiectiv si ca pot incepe munca imediat daca vor.

Noii angajati LinkedIn primesc o geanta cu diverse lucruri, printre care si o copie a cartii fondatorului companiei, Reid Hoffman. De asemenea, acestia mai gasesc in geanta o sticla cu apa, o agenda, dar si cadouri personalizate. Noii membri ai echipei vor gasi pe birou o invitatie de bun-venit.

Cele mai grele intrebari puse la un interviu de angajare la companii mari

Directorul executiv al Square, Jack Dorsey, isi duce noii angajati in excursie la o statuie ce il reprezinta pe Mahatma Gandhi.

Conform traditiei, cei care isi incep activitatea la Google poarta o sapca cu elice pe care scrie "Noogler" in prima lor vineri de la angajare si participa la o sedinta la care ii cunosc pe ceilalti colegi.

Noii angajati Apple primesc un nou iMac, insa trebuie sa il seteze ei insisi. De asemenea, primesc un tricou pe care scrie anul in care s-au alaturat companiei.

La Microsoft, angajatii noi sunt sarbatoriti cu bomboane M&M de ziua lor.

Noii angajati Amazon primesc un birou construit dintr-o usa veche. In trecut, acestia isi construiau singuri biroul, insa acum il primesc preasamblat.

In prima lor zi, angajatii Twitter primesc un tricou si o sticla de vin. Unii chiar ajung sa ia micul dejun cu directorul executiv al companiei, Dick Costolo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#traditii angajati companii, #companii mari angajari, #angajati Facebook, #angajati Google , #angajatori