Sute de locuri de munca vacante in 12 tari europene: Ce meserii se cauta

Joi, 07 Iunie 2018, ora 10:00
5902 citiri
Sute de locuri de munca vacante in 12 tari europene: Ce meserii se cauta

Angajatorii din spatiul economic european au vacante 993 de locuri de munca, cele mai multe fiind in Austria, unde se cauta bucatari si camerise, in Germania, unde sunt cautati electricieni, sudori si instalatori, si in Olanda, unde angajatorii au nevoie de muncitori care sa sorteze si sa impacheteze bulbii de flori, potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Astfel, in Austria sunt disponibile 305 locuri de munca: 100 pentru bucatar, 100 pentru camerista, 100 pentru chelner si cinci pentru hair-stylist.

In Germania sunt 287 de locuri de munca: 52 pentru electrician, 51 pentru sudor, 50 pentru instalator, 50 pentru lacatus, 29 pentru sofer de camion, 11 pentru bucatar, 10 pentru manipulant marfuri, 8 pentru demi chef de rang, 6 ospatar, 5 personal servire la bar, 2 ingrijitor de animale (bovine), 2 mecanic instalatii sanitare de incalzire si climatizare, 2 montator instalatii electrice, 2 tehnician service, 1 cosmetician, 1 commis de partie, 1 chef de partie, 1 demi chef de partie, 1 maseur, 1 operator excavator, 1 sofer automacara.

In Olanda sunt 245 de locuri de munca: 50 sortator si impachetator bulbi de flori, 50 operatori la masini pentru bulbi de flori, 30 muncitor in productia de hrana pentru caini si pisici, 25 creatori buchete de flori, 25 muncitori in gradinarit, 25 procesori bulbi de lalele, 10 culegatori floarea soarelui, 10 lacatus confectii metalice, 5 culegator afine, 5 inginer, 5 inginer mecanic, 5 sudor.

De asemenea, in Polonia sunt vacante 48 de locuri de munca: 20 sudor MAG, 10 dulgher de cofrare, 10 zidar, 5 muncitor in constructii, 2 ajutor parchetar, 1 parchetar, in Cehia sunt 30 de locuri de munca: 15 forjor, 15 operator CNC, in Norvegia sunt 27 locuri de munca: 10 instalator, 5 macelar/transator porci, vite sau miei, 5 mecanic, 6 operator CNC, 1 electrician, in Belgia - 16 locuri de munca: 10 operator ambalare in industria alimentara, 2 asamblor, 1 electrician intretinere, 1 inginer proiectant CAD, 1 operator CNC/frezor, 1 lucrator agricol.

In Ungaria - 16 locuri de munca: 5 mecanic auto, 5 tinichigiu carosier, 1 frezor, 1 functionar administrativ, 1 grafician, 1 magazioner, 1 masinist, 1 sudor, in Spania - 8 locuri de munca: 4 muncitor ferma de porci, 3 tehnician, 1 supervisor ferma porci, in Finlanda: 5 locuri de munca: pentru taietor industrial carne, in Malta - 5 locuri de munca pentru operator matrite plastic, iar in Slovenia este vacant un loc de munca pentru inginer mecanic/energetician.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...