300 de romani isi vor pierde zilnic locul de munca

Vineri, 05 Februarie 2010, ora 08:35
1299 citiri
300 de romani isi vor pierde zilnic locul de munca

In urmatoarele trei luni, peste 30.000 de salariati isi vor pierde locurile de munca. Asta din cauza desfiintarii a 8.500 de locuri de munca din transporturi si 7.500 din constructii.

Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca a anuntat ca vor fi desfiintate 30.000 de slujbe in urmatoarele 90 de zile, adica zilnic 300 de angajati vor ramane fara slujba, informeaza Adevarul.

Firmele din Bucuresti si Bacau sunt in topul concedierilor. Afaceristii nu sunt foarte optimisti in privinta evolutiei pietei muncii, atat timp cat Guvernul intarzie adoptarea unor masuri active pentru ocuparea fortei de munca, iar reprezentantii patronilor, cat si ai sindicatelor asteapta promovarea unei ordonante privind somajul tehnic.

Daca aceasta ordonanta va fi adoptata angajatorii ar fi scutiti de plata contributiilor sociale si a celor de sanatate pentru trei luni, timp in care salariatii ar sta acasa si ar primi 75% din salariu.

O astfel de masura ar avantaja pe toata lumea, sustin patronii aflati in dificultate. Angajatii si-ar putea pastra locul de munca, iar angajatorul ar avea forta de munca asigurata pentru momentul redresarii afacerii.

Maria Grapini, presedinta Federatiei Patronale din Industria Usoara, spune ca este posibil ca numarul somerilor sa ajunga la un milion.

Mii de doljeni urmeaza sa ramana someri in perioada urmatoare dupa ce se anunta disponibilizari la combinatul Doljchim, detinut de Petrom. Compania Bechtel, combinatul chimic GHCL UPSOM de la Ocnele Mures si Regionala CFR Cluj sunt trei mari angajatori din Transilvania care au anuntat disponibilizari masive, aproximativ 4.000 de locuri de munca.

Criza se va accentua si pentru locuitorii din Ocna Mures unde 860 de persoane vor ramane fara un loc de munca. Pana in luna aprilie, au anuntat planuri de restructurare in Timis sapte companii, ponderea cea mai mare fiind la CFR Marfa, de unde vor pleca aproape o mie de angajati.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#trei sute someri zilnica, #disponibilizari masive Romania , #anunturi
Comentarii
Poza alexynho88
alexynho88
rank 1