Ziare.com

44.000 de angajati vor fi trimisi in somaj luna aceasta

Joi, 04 Martie 2010, ora 22:20

   

44.000 de angajati vor fi trimisi in somaj luna aceasta
Aproape 44.000 de angajati vor fi trimisi in somaj tehnic, numai in aceasta luna. Masura va fi luata dupa ce sute de firme au trimis notificari catre inspectoratele teritoriale de munca din tara.

Peste 1.600 de firme au facut actele pentru a-si trimite angajatii in somaj tehnic numai in luna februarie, relateaza Realitatea TV. Dintre acestea, aproape 200 de firme sunt din Capitala. De la aceste firme vor pleca in somaj tehnic aproape 3.700 de angajati.

In Prahova, 128 de societati au recurs la aceasta masura. Vor fi afectati peste 4.000 de oameni. La Cluj, masura se aplica pentru 86 de societati, respectiv 2.288 de salariati. De cealata parte, cele mai putine solicitari au venit din partea angajatorilor din Mehedinti, Tulcea si Teleorman.

Firmele care au recurs la somajul tehnic sunt din constructii, agricultura, masini si utilaje, industrie alimentara si servicii.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Masura face parte din planul anti-criza al guvernului si a fost prelungita si in acest an, in urma protestelor organizate de sindicalisti. In plus si patronatele au cerut Guvernului sa aplice aceasta masura si in 2010, pentru ca altfel s-ar fi putut ajunge la 200 de mii de disponibilizari.

Potrivit legislatiei, pe perioada somajului tehnic, angajatilor li se asigura 75% din salariu, iar firmele nu mai platesc contributiile la asigurarile sociale.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 734 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor