7 trucuri pentru a face fata unui sef tanar

Autor: Ana Ilie
Sambata, 06 Martie 2010, ora 18:38
2463 citiri
7 trucuri pentru a face fata unui sef tanar

Pe masura ce varsta de pensionare continua sa creasca, sunt mari sanse ca fiecare dintre noi sa ajunga sa munceasca, de-a lungul parcursului sau profesional, pentru un sef mai tanar sau chiar proaspat iesit de pe bancile facultatii. Diferentele de generatie inseamna ca poate exista o relatie de lucru tensionata.

Publicatia UsNews a gasit sapte trucuri care pot conduce la formarea unei relatii solide intre un sef mai tanar si un angajat mai in varsta.

1. Recunoaste-i ideile. Fii deschis la ideile si abordarile proaspete pe care le aduce un tanar manager. "Una din problemele angajatilor mai in varsta este ca, in opinia lor, seful mai tanar nu vrea sa le asculte experientele si sa ia in calcul informatiile acumulate de ei", explica Linda Gravett, psiholog si coautor al lucrarii "Bridging the Generation Gap: How to Get Radio Babies, Boomers, Gen-Xers, and Gen-Yers to Work Together and Achieve More".

In schimb, "persoana mai tanara se bazeaza pe propria educatie si experienta si nu vrea sa fie indrumat de cineva mai in varsta".

2. Foloseste comunicarea electronica. Un manager mai tanar ar putea prefera sa interactioneze cu tine prin messenger, mesaje text sau e-mail decat prin telefon. "Vorbiti despre metoda preferata de comunicare", te sfatuieste Rosemary Haefner, vicepresedinte de resurse umane la CareerBuilder.

3. Nu te astepta la prea mult timp petrecut fata in fata. Numarul de ore pe care le petreci la birou ar putea sa nu conteze pentru un manager tanar la fel de mult ca rezultatele tale.

"O persoana mai in varsta ar putea spune ca etica muncii inseamna sa fii la birou cu o jumatate de ora inainte de inceperea programului si sa muncesti in timpul pranzului, insa un manager dintr-o generatie mai tanara poate crede ca atunci cand lucrezi de acasa, conectat la Internet, rezolvi mai multe lucruri si eviti si orele petrecute in trafic", spune Gravett.

4. Subliniaza-ti rezultatele. Tine-l pe tanarul tau sef la curent cu progresul pe care il faci in proiectele tale. "Pune intrebari cand ai nelamuriri, rezolva proiectele in termenul impus si incearca sa obtii rezultate mai bune decat ti se cer" spune Haefner.

In loc sa vorbesti despre deceniile de experienta la locul de munca, vorbeste cu seful tau ce rezultate ai avut in ultimele sase luni.

5. Comporta-te conform varstei tale. Incearca sa eviti sa iti compari seful cu copiii tai adulti sau sa vorbesti despre ce faceai tu la varsta sefului tau. "Ultimul lucru pe care vrea sa il auda un sef este ca iti aminteste de fiul tau", spune Gravett.

In plus, "nu este potrivit sa incerci sa te comporti ca si cum ai fi mai tanar, sa te imbraci mai tinereste sau sa incerci sa pari mai tanar doar ca sa te incadrezi in companie. O sa pari caraghios", avertizeaza Cam Marston, presedinte al Generational Insight si autor al lucrarii" Motivating the "What's in It for Me?" Workforce: Manage Across the Generational Divide and Increase Profits".

6. Adu-ti la curent cunostintele. E bine sa profiti de orice oportunitate de educare, asa ca gandeste-te ca esti platit in timp ce ti inveti noi programe de calculator si iti aduci la curent cunostintele. Cand esti la zi cu cele mai noi tehnologii ai o polita de asigurare in plus intr-o piata de munca dificila.

7. Nu intra in competitie. "Nu e cazul sa te comporti ca si cum tu le stii pe toate doar pentru ca ai o varsta mai inaintata decat seful tau. Bineinteles ca stii multe lucruri, dar asta nu inseamna ca le stii pe toate", spune Gravett.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
#sfaturi angajare, #sfaturi job, #sef mai tanar , #anunturi