Ce ii motiveaza pe angajatii romani?

Luni, 23 Noiembrie 2009, ora 07:39
1948 citiri
Ce ii motiveaza pe angajatii romani?
Foto: Reuters

Telefoanele, masina de serviciu sau laptop-ul nu mai sunt demult singurele beneficii pe care angajatii romani le primesc la job. In ciuda crizei sau tocmai din cauza ei, angajatorii cauta metode mai diversificate de a-si recompensa angajatii.

Piscina la firma, pranzul gratuit, masaj la birou - acestea sunt doar cateva din modalitatile prin care angajatii romani sunt motivati.

"Nici nu va dati seama cat de mult schimba atitudinea unui angajat aceste modalitati de recompensare. Cand a venit criza, s-a instalat o tensiune permanenta in agentie: toata lumea era stresata. Cum numarul clientilor scadea a inceput sa dispara si entuziasmul nostru. Motiv pentru care numarul contractelor incheiate a inceput sa fie din ce in ce mai mic. Nu reuseam deloc sa ne motivam si sa facem treaba sa mearga mai bine", afirma Ioana Stan, angajata unei agentii imobiliare din Cluj, citata de Evenimentul Zilei.

Si psihologii sunt de parere ca aceste "facilitati" sunt benefice pentru psihicul angajatilor, dar spun ca cel mai mult au de castigat chiar patronii.

De altfel, in strainatate, managerii sunt constienti ce inseamna sa aiba angajati multumiti si fac orice pentru ca tonusul subalternilor sa fie pozitiv.

"Sunt firme in care li se permite angajatilor sa-si aduca animalele cu ei sau companii in care sunt amenajate locuri pentru copiii salariatilor. Fac totul doar ca angajatii sa scape de probleme, si sa nu mai fie stresati. In Romania, angajatorii abia au inceput sa inteleaga ca investind in astfel de facilitati isi ajuta propria lor afacere", conchide psihologul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
#angajati romani motivatie, #beneficii angajati romani , #anunturi