Ce studii trebuie sa ai ca sa primesti un job in IT

Vineri, 19 Martie 2010, ora 11:45
9998 citiri
Ce studii trebuie sa ai ca sa primesti un job in IT

Pentru a obtine un job in domeniul IT, unul dintre cele mai cautate domenii avand in vedere salariile mari, nu este nevoie neaparat sa termini Universitatea Politehnica, sustin specialistii in HR.

"Ne intereseaza foarte mult experienta practica a celui care vrea un job in acest domeniu. Nu ne trebuie oameni care stiu teorie, ci oameni care aduc rezultate", a declarat Greta Chetreanu, director de HR la IIRUC Service, pentru Ziarul Financiar.

Salariul lunar mediu brut al unui software developer care lucreaza intr-o companie de IT din vestul tarii este de 3.347 lei , potrivit unui studiu AIMS Human Capital Timisoara. In Bucuresti, specialistii in IT castiga si cu 40 - 50% mai mult decat in provincie.

"Cei care doresc un job in domeniul IT trebuie sa aiba neaparat un curs de calculatoare si altele de programare", a declarat pentru Eliza Nechifor, marketing & communication coordinator la firma de recrutare Manpower.

Cei interesati de un job in IT pot apela la cursurile de specializare organizate de diferite centre si institutii. Un curs organizat de Cisco, cel mai mare furnizor de echipamente pentru retele la nivel mondial, are preturi care variaza intre 300 si 900 de lei in functie de programul ales (Java, PHP sau Linux). Varsta minima pentru cei care se pot inscrie la curs este de 16 ani.

O alta companie, Avantaj Consulting, ofera cursuri acreditate in domeniul IT (grafica, web design, PHP si Linux) la preturi de la 440 la 890 de lei.

Cursurile de specializare pot dura intre doua si trei luni, insa aceasta perioada nu este suficienta pentru a deveni cu adevarat specialist.

Specialistii in HR sunt de parere ca la angajare conteaza studiile superioare ale candidatilor, dar e importanta si experienta acestora. Exista un test pentru fiecare pozitie si interviuri, iar portofoliile sunt foarte importante la angajare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#job IT, #studii IT, #joburi bine platite , #anunturi