Cele mai cautate 10 joburi care nici macar nu existau acum 10 ani

Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 10:22
5293 citiri
Cele mai cautate 10 joburi care nici macar nu existau acum 10 ani

Tinerii absolventi de facultate au in prezent la dispozitie noi joburi care nici macar nu existau in urma cu 10 ani, aparitia lor datorandu-se dezvoltarii tehnologiilor si modelelor de business.

Oficialii companiilor din domeniul recrutarii au intocmit pentru Capital o lista a acestor joburi, pe primul loc situandu-se postul de programator pe platforme mobile.

Acesta este urmat tot de o slujba in domeniul IT&C, cea de designer (modelator) 3D. Cei care aleg o astfel de pozitie sunt specializati in design de obiecte si aplicatii grafice, in special pentru mediul online.

In top urmeaza joburile de configuration administrator si storage & back-up, ambele fiind legate de aparitia datacenter-elor.

Alte joburi apreciate in prezent si aparute in ultimii ani sunt in business. Un astfel de exemplu este cel de HR business partner, care are drept scop dezvoltarea si implementarea unei strategii coerente de resurse umane.

Tot in mediul de afaceri se mai cauta jobul de business process manager, al carui ocupant are drept responsabilitate organizarea, evaluarea si imbunatatirea sistemului de management organizational al firmei si al subsistemelor acestuia.

In top se mai afla si jobul de consultant de fonduri nerambursabile, aparut odata cu intrarea Romaniei in UE, dar si cel de specialist in lichidarea activelor, acesta intervenind in momentul in care o companie in criza a epuizat toate metodele de reducere a costurilor pentru a se redresa.

Chief conversation officer este o alta pozitie extrem de interesanta aparuta in ultimii ani in nomenclatorul meseriilor, acesta raspunzand de modul in care un brand este reflectat in retelele sociale, de tip Facebook sau Twitter.

Deosebit de interesante sunt si slujbele legate de protectia mediului, cum ar fi cele de mecanic de turbina eoliana, specialist in instalatii solare, specialist de legislatia mediului sau inginer de ape uzate.

Iar lucrurile nu se opresc aici. "Uitati de macelari, brutari si fabricanti de candelabre! Peste 20 de ani, cele mai populare profesii vor fi cele de administratori de ferme verticale, pilot spatial si producator de parti ale corpului uman", se indica in studiul "Shape of Jobs to Come" realizat de guvernul britanic, si citat de Capital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#joburi noi create, #top joburi noi, #joburi viitor , #anunturi