Ziare.com

Bancile angajeaza recuperatori

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 07:29

   

Bancile angajeaza recuperatori
Din cauza cresterii accelerate a numarului de restante ale populatiei, bancile sunt nevoite sa mareasca forta de colectare a datoriilor.

Bancherii isi largesc departamentele de recuperare a creditelor prin angajari sau transfer de personal din vanzari, in conditiile in care restantele se inmultesc pe zi ce trece, informeaza Adevarul.

Valoarea creditelor restante s-a dublat in ultimul an, ajungand la peste 1,12 miliarde de lei la finele lunii ianuarie, iar acest lucru a inceput sa ii ingrijoreze tot mai mult pe bancheri.

Astfel, bancile au majorat numarul de angajati care sa negocieze cu clientii rambursarea creditelor, contactandu-i telefonic sau chiar prin vizite la domiciliul acestora.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Bancile nu renunta la externalizarea portofoliilor de credite neperformante catre companiile specializate in recuperare.

Cele mai multe credite externalizate sunt de consum, contractate in moneda nationala.

Creditele garantate cu ipoteca sunt mult mai usor de obtinut de catre banci, deoarece au executarea silita ca mijloc de recuperare a debitelor de la client.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2204 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dar cu jefuitori

Dar cu jefuitori din interioru bancilor cum ramine. Sa amintesc citeva exemple... as fi arestat in urmatoarea clipa ca denigrez x,y banca. Dar situatia e dramatica. Tin minte in Romania si morti au luat credite. Cine angajeaza recuperatori pentru acestia?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor