Companiile prefera sa acorde tichete in locul banilor

Joi, 30 Iulie 2009, ora 16:17
1249 citiri
Companiile prefera sa acorde tichete in locul banilor

Angajatorii prefera in ultima perioada sa ofere tichete de masa si de vacanta in locul indemnizatiilor in bani, deoarece sunt deductibile si mentin puterea de cumparare a oamenilor.

Mai mult, varianta este benefica si pentru companii, deoarece le reduce cheltuielile cu beneficiile respective cu peste 60%.

"Exista o tendinta pe piata la nivelul companiilor, de a reduce cat mai mult cheltuielile si de a gasi solutii mai ieftine pentru a oferi, totusi, anumite beneficii angajatilor.

Astfel, firmele acorda tichete cadou in locul primelor de Paste si de Craciun si tichete de vacanta in locul primelor pentru concediu, acestea nefiind impozitate", a declarat Alina Popescu, reward info serv manager pentru compania de consultanta Hay Group, pentru Business Standard.

Aceasta metoda de a recompensa angajatii mentine, intr-o oarecare masura, puterea de cumparare a acestora, esentiala pentru intretinerea consumului si iesirea treptata din criza.

In aceste conditii, in ultimul timp s-a inregistrat o crestere a numarului IMM-urilor care acorda angajatilor astfel de tichete, sustin reprezentantii Accor Services Romania, filiala locala a unei companii din domeniul tichetelor de servicii.

Un tichet de masa valoreaza in prezent 8,48 de lei si se acorda pentru fiecare zi lucratoare. Valoarea maxima deductibila pentru tichetele cadou este de 150 de lei, iar pentru cele de vacanta de 3.600 de lei anual.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#tichete vacanta, #tichete masa, #indemnizatii bani , #anunturi