Cum sa ai un birou in care toata lumea se simte bine

Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 01:08
2131 citiri
Cum sa ai un birou in care toata lumea se simte bine
Foto: abcdrycleaners

Cea mai mare parte din zi o petrecem la birou si cu totii ne dorim ca toti colegii sa se simta bine. De asemenea, nu este de neglijat faptul ca partenerii si clientii simt imediat atmosfera dintr-un birou.

Daca vei avea parte de o atmosfera placuta la birou, iti vei imbunatati viata si este o strategie de marketing foarte buna. Pentru a avea parte de aceste beneficii nu trebuie sa astepti ca ceilalti sa ia atitudine.

Poti incepe cu un simplu zambet, te sfatuieste How To Do Things. Chiar daca nu esti foarte fericit, un zambet cald oferit celorlalti poate face minuni la birou. Fa un efort si zambeste mereu cand dai fata in fata cu un coleg.

Nu conteaza cine este persoana cu care te intalnesti, de la portar la director, toti au nevoie sa vada o fata luminoasa, mai ales dimineata.

De asemenea, spune "Buna dimineata" tuturor. La fel ca in cazul zambetului, poti spune "Buna dimineata", portarului, baiatului care face curat in parcare, doamnei care se ocupa de curatenie, colegilor si sefilor. Nu le cunosti numele? Nu-i nimic. Un "Buna dimineata" este de ajuns.

Sarbatoreste reusitele. Nu trebuie sa organizezi o petrecere mare, insa o iesire la o pizza merge de minune. In acest mod nimeni nu va bea peste masura, nimeni nu va avea motiv sa cada in ridicol, asa ca toata lumea va sarbatori reusita companiei.

O data la cateva saptamani du la birou cateva briose, gogosi sau alte preparate de patiserie. Cu aceste dulciuri colegii tai se vor simti mai bine si vor munci mai cu spor.

Transforma o zi din luna in ziua florilor. Cumpara cate o floare tuturor femeilor din biroul tau. Daca este vinerea, acestea se vor putea bucura tot weekendul de floarea de la seful lor. Daca ai mai multi bani, poti face acest gest de mai multe ori pe luna.

Ajuta-i pe ceilalti. Exista o persoana in birou care este foarte ocupata si ii suna telefonul? Raspunde in locul lui si transmite-i mesajul.

Cand cineva vine imbracat dragut, spune-i acest lucru. Complimentele imbunatatesc starea de spirit. Daca s-a imbracat deosebit, inseamna ca a petrecut ceva timp facand acest lucru si merita sa fie observat.

Cand cineva obtine un contract bun sau pur si simplu a indeplinit o sarcina, da-i un e-mail de multumire. E-mailul nu trebuie sa contina o poveste lunga, ci doar un simplu "Multumesc" sau "Bine lucrat".

Invata din propria experienta si ajuta-i pe ceilalti cand intampina o problema asemanatoare cu a ta. Daca auzi ca un angajat are o problema, discuta cu el despre acest subiect. Nu trebuie sa deveniti prea intimi, e suficient doar sa stie ca esti alaturi de el.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#atmosfera placuta birou, #sfaturi comportament birou, #job atmosfera birou , #anunturi