Cum sa obtii o avansare

Luni, 08 Septembrie 2008, ora 08:10
1449 citiri
Cum sa obtii o avansare

Aproape toti angajatii entry-level din Marea Britanie cred ca pentru a fi promovati in cadrul firmei, una din conditii este sa stai peste program.

Exista o parere universal-valabila in randul salariatilor ca bunele relatii cu sefii se pot castiga venind mai devreme si plecand mai tarziu de la serviciu, releva un studiu recent realizat de firma de recrutari online Milkround, citat de BankNews.

Expertii in resurse umane afirma insa ca nu este important in primul rand cat stai, ci ceea ce faci in toate aceste ore. Pentru a obtine o avansare cat mai rapida, ei atrag atentia asupra catorva aspecte ce ar trebui urmarite cu regularitate.

Primul ar fi dezvoltarea unor tinte pe termen scurt si lung. Astfel, angajatul va sti de la bun inceput ce cale are de urmat. Stabilirea clara a rutei pe care o vrea - a punctului de pornire si a celui de sosire - e un prim pas in construirea carierei.

Seful trebuie tratat ca un client. Angajatul trebuie sa fie intotdeuna atent la nevoile sefului si de fiecare data va trebui sa se straduiasca sa il multumeasca.

Fii intotdeauna disponibil. Voluntariatul pentru munca in plus si ajutorul dat celorlalti colegi de fiecare data cand au nevoie, nu vor ramane neapreciate decat daca seful direct se simte prea amenintat de zelul tau.

Fa-te vizibil in cadrul industriei in care activezi. Ofera-te sa reprezinti compania la conferinte, expozitii, targuri, astfel incat sa-ti deschizi poarta spre noi oportunitati.

Fii sociabil. Pe parcursul orelor de serviciu bifeza atat o munca bine executata, cat si o buna socializare cu restul colegilor, in primul rand din departamentul tau si apoi din intreaga companie. Participa la toate activitatile sociale organizate de firma, precum teambuilding-uri, petreceri, iesiri la restaurant. O buna relatie cu sefii si colegii te va ajuta sa "aluneci" mai bine spre functia dorita.

Imbraca-te adecvat si asigura-te ca ai o corecta comunicare verbala si nonverbala. Incearca sa-ti mentii cumpatul in momente de presiune, vei fi respectat pentru echilibrul de care ai dat dovada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#avansare, #job, #angajat, #slujba , #anunturi