Cum va puteti gasi usor de munca in UE

Duminica, 11 Septembrie 2011, ora 09:52
5447 citiri
Cum va puteti gasi usor de munca in UE

Fiecare site de job-uri din Romania are o sectiune dedicata locurilor de munca in strainatate, majoritatea anunturilor fiind postate de companiile de intermediere.

Din pacate, oferta de pe aceste site-uri este extrem de redusa, rezumandu-se fie doar la cateva domenii de competenta, fie doar la anumite state.

Pentru o oferta mult mai variata, cu acoperire pentru intregul spatiu comunitar, dar si pentru Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Elvetia, puteti folosi EURES, portalul Uniunii Europene pentru mobilitatea fortei de munca.

Scopul EURES este de a oferi informatii, recomandari si servicii de recrutare/plasare - gasire a candidatului si sau a locului de munca potrivit - in beneficiul lucratorilor si angajatorilor, precum si al oricarui cetatean care doreste sa beneficieze de principiul liberei circulatii a persoanelor.

La aceasta data, pe site-ul EURES sunt anuntate vacante un numar de aproximativ 1,2 milioane de locuri de munca, dintre care circa 815.000 doar in Germania si Marea Britanie.

Pe locurile 3, 4 si 5 se afla Belgia (peste 95.000 de locuri de munca vacante), Franta (peste 45.000 de job-uri disponibile) si Olanda (peste 36.000 de locuri de munca).

La polul opus se regasesc state precum Estonia (12 locuri de munca disponibile), Bulgaria (9 locuri de munca) si Lituania (3 locuri de munca disponibile).

Daca va ganditi ca este destul de dificil ca CV-ul dumneavoastra sa ajunga sa fie citit de unul din cei aproximativ 25.000 de angajatori inregistrati pe EURES va inselati, asta si pentru ca doar 700.000 de europeni si-au depus CV-ul pe portalul UE pentru mobilitatea fortei de munca.

Pe ce domenii va puteti gasi de munca?

Cautarea unui loc de munca pe portalul EURES se poate realiza dupa 30 de domenii diferite, de la inalti functionari publici si profesori, pana la manechine, fotomodele si muncitori necalificati in industria miniera.

Spre exemplu, in domeniul educatiei sunt disoonibile aproximativ 13.400 de locuri de munca pentru profesori, de la cei pentru nivelul prescolar pana la cei universitari. Daca in Marea Britanie e nevoie de peste 8.200 de specialisti in educatie, in Belgia si Suedia sunt vacante cate 1.200 de posturi.

Cand vine vorba de specialisti in informatica, inginerie si stiinte, cererea este de cel putin 4 ori mai mare, cele mai multe locuri de munca putand fi gasite in Germania (31.100), Marea Britanie (8.600) si Suedia (2.500).

Lucratori in agricultura si pescuitul de subzistenta se cauta cu precadere in Belgia (576 de locuri de munca vacante), in timp ce de personal HoReCa este nevoie in Germania (cca. 38.000 locuri vacante), Marea Britanie (cca. 13.000 locuri vacante), Austria (cca/ 10.000 locuri vacante) si Franta (cca. 7.300 locuri vacante).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#locuri de munca Europa, #EUROES, #portal migratie forta de munca , #anunturi