Cursuri de perfectionare pentru gropari, in Oradea

Joi, 14 Mai 2009, ora 18:47
2844 citiri
Cursuri de perfectionare pentru gropari, in Oradea

Groparii si manipulantii de la Cimitirul Municipal din Oradea vor urma, luna viitoare, un curs de perfectionare sustinut de medici legisti, psihiatri si reprezentanti ai cultelor religioase.

In plus, de saptamana trecuta, groparii si manipulantii angajati la Cimitirul Municipal din Oradea au primit uniforme, cu numere de ordine, pentru a fi identificati mai usor in caz de reclamatii.

Fiecare angajat a primit cate o uniforma de culoare neagra, formata din salopeta, doua tricouri, sacou si cate o pelerina impermeabila.

Daca in trecut numarul reclamatiilor legate de consumul de alcool in randul groparilor era foarte mare, acum s-a redus considerabil dupa ce, in urma cu o luna, conducerea Regiei Autonome de Piete, Agrement si Salubrizare a achizitionat un alcooltest cu care sunt testati groparii atat la intrarea, cat si la iesirea din tura.

"In ultimele trei luni am avut o singura sesizare, iar aceasta nu facea referire la consumul de alcool", a declarat directorul tehnic al Regiei Autonome de Piete, Agrement si Salubrizare, Bimbo Szuhai Tibor.

In cursul lunii iunie, odata cu finalizarea lucrarilor la noua capela din incinta cimitirului, cioclii vor urma si un curs de perfectionare.

"Manipulantii vor trebui sa stie cum se face deschiderea camerei frigorifice, care sunt pregatirile pentru stalp, cum se face imbalsamarea cadavrelor, care este cursul liturghiilor bisericesti si asa mai departe", a mai spus Bimbo.

De altfel, daca lucrurile vor merge bine, angajatii cimitirului vor avea parte si de mariri salariale, cu 10-15%. "Toate aceste masuri au fost luate pentru ca angajatii cimitirului sa arate organizat si sa se comporte civilizat. Am discutat si cu Primaria si sunt dispusi sa ne sprijine si cu marirea salariilor" a mai declarat directorul tehnic al regiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#curs perfectionare, #gropari Oradea, #mariri salariale , #anunturi
Comentarii
S
Suceveanul
rank 1
Tov Palade de la Bruxselles este specialist a turnat la Securitate R.S.R -ului siPartidului Comunist Sovietic