Femeile manager prefera sa lucreze cu subalterni barbati

Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 11:20
1439 citiri
Femeile manager prefera sa lucreze cu subalterni barbati

Femeile care detin pozitii de conducere in Romania sustin ca se inteleg mai usor cu barbatii la locul de munca decat cu femeile.

Astfel, peste 16% dintre femeile manager din Romania spun ca le este mai usor sa coopereze cu barbatii la birou, in timp ce doar 5% sunt de parere ca se inteleg mai bine cu femeile, potrivit studiului "Romanian Women in Management 2010", realizat de firma de executive search Stanton Chase.

In acelasi timp, peste 75% dintre femei ar fi dispuse sa lucreze in afara tarii, in ciuda faptului ca sansele de avansare profesionala in strainatate sunt mai mici decat in Romania.

"Faptul ca un roman merge in strainatate nu garanteaza ca vor exista mai multe sanse de avansare profesioanala. De obicei, politica de avansare profesionala in tarile din vestul Europei sau in SUA implica pasi care trebuie respectati, nu exista posibilitatea de a arde anumite etape si nu cred ca ar avea mai multe sanse de avansare acolo", a declarat Loreda Dragomir, Chief Operating Officer al Stanton Chase International si membru HR Club, pentru Realitatea.net.

Femeile manageri din tara noastra lucreaza in domenii precum bunuri de larg consum, servicii financiare sau servicii profesionale, au varsta cuprinsa intre 25 si 45 de ani si se afla intr-o pozitie de conducere de cel putin cinci ani.

Aproape 40% dintre femeile manager activeaza in domeniul bunurilor de larg consum, un sfert dintre acestea lucreaza in sectorul financiar si 13% in servicii profesionale (legal, audit, consultanta), in timp ce industria, transporturile, sectorul bancar si IT-ul sunt domenii in care pozitiile de conducere sunt detinute preponderent de barbati.

Studiul arata si ca dezvoltarea profesionala a femeilor din Romania este limitata de factori care includ sexul si varsta si ca aproape jumatate dintre femeile cu functii de considera ideea de a avea un copil si de a intra in concediu de maternitate ca pe un factor care limiteaza dezvoltarea carierei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#femei manageri, #femei Romania, #femei subalterni barbati , #anunturi