Grilele de salarizare elimina negocierile preferentiale

Luni, 21 Iulie 2008, ora 13:46
1700 citiri
Grilele de salarizare elimina negocierile preferentiale

Salariatii nu pot sa ceara in orice conditii o marire de salariu, intrucat companiile utilizeaza sisteme de management al performantei si grile salariale corelate cu pozitiile, spun specialistii HR.

"In organizatiile unde se implementeaza sisteme de management al performantei, renegocierea salariului face parte din proces, nu este arbitrara. In companiile unde nu exista un astfel de sistem, practica de renegociere a salariului tine de stilul personal al fiecarui angajat si de relatia pe care si-a format-o cu seful", a declarat pentru Business Standard Stelian Marian, managing director la Human Capital Solutions.

In urma evaluarilor anuale, angajatii primesc calificative, iar in baza studiilor salariale din piata si a bugetului de mariri salariale aprobat, se creeaza o grila in care fiecarui calificativ ii corespunde un anumit procent de marire.

Cei mai indrazneti angajati in solicitarea unei mariri de salariu sunt cei de pe pozitiile entry-level, specialistii IT si middle-managerii.

Angajatii de pe posturi cu expertiza ridicata, pentru care se gasesc greu specialisti, pot solicita mai frecvent mariri de salariu, iar odata cu inaintarea in functie, gradul de incredere in sine al angajatilor creste.

La nivel european, peste 15% dintre angajati nu indraznesc sa ceara o marire slariala, arata un studiu realizat de firma de recrutare Ceridian. Circa 81% dintre angjatii cu varsta de peste 35 de ani au mai mult curaj sa solicite o marire salariala, in timp ce doar 19% dintre angajatii mai tineri negociaza un plus la salariu.

Tinerii par mai interesati de salariile pe care le primesc colegii lor decat de renegocierea propriului salariu. Peste 70% dintre angajatii de pana in 25 de ani sunt dornici sa stie ce salarii primesc colegii si superiorii lor.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#negociere, #salariu, #job, #grila salarizare , #anunturi