Joburile critice aduc mai multi bani in criza

Sambata, 19 Septembrie 2009, ora 21:46
2271 citiri
Joburile critice aduc mai multi bani in criza

Managerul de risc in sistemul bancar si celelalte pozitii din zona "corporate recovery", jobul de key account manager pentru clientii importanti in telecom sunt exemple de joburi critice in aceasta perioada, care sunt platite peste nivelul din anii trecuti.

Potrivit lui Harry Meintassis, general manager al Hay Group, liderii de business trebuie sa faca in perioada de criza un review cu privire la joburile critice din companie, sa vada care este tipul de specialist de care au nevoie pentru a iesi din criza.

"Merita sa ai o strategie agresiva de salarizare a acestor oameni, sa nu-i platesti la mediana pietei, ci la nivelul cel mai inalt", explica acesta, citat de Standard.ro.

10% posturi critice intr-o firma

Potrivit sefului Hay Romania, numarul joburilor critice poate ajunge la 10% din totalul posturilor din firma.

"In noile conditii de piata, companiile au nevoie de un nou profil de angajat-cheie. In primul rand, trebuie sa fie oameni cu viziune mai larga, sa inteleaga "big picture", indiferent de pozitia in care se afla", explica el.

"Apoi, trebuie sa aiba capacitatea de a se adapta la situatii noi si abilitatea de a socializa, de a crea relatii de incredere. Nu in ultimul rand, este esentiala in criza maturitatea emotionala - trebuie sa ai sange rece, sa fii calm, sa vezi oportunitati, nu probleme", conchide consultantul Hay Group.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#joburi critice bine platite, #joburi critice ideale criza, #strategie criza joburi critice , #anunturi