Jumatate din angajatii Electroputere Craiova, la un pas de concediere

Luni, 02 Martie 2009, ora 14:54
1013 citiri
Jumatate din angajatii Electroputere Craiova, la un pas de concediere
Foto: Oltenasul

Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat, luni, ca aproape jumatate dintre angajatii Uzinei Electroputere Craiova risca sa ramana fara locuri de munca.

"La Electroputere ne asteptam sa se intample un eveniment neplacut. Vrem sa se lucreze in continuare, vrem ca aceasta uzina sa fie pe profit. Se pare ca angajatii sunt la limita rabdarii. In acest moment se face o evaluare a angajatilor. Sunt 1.000 de salariati care ar putea sa plece acasa. Am avut o intalnire prefectul si cu sindicalistii pentru a gasi solutii," a declarat Ion Prioteasa (foto), presedintele Consiliului Judetean Dolj, pentru NewsIn.

"Daca mai tineti minte, atunci cand au preluat uzina eu i-am intrebat daca au de gand sa dezvolte un proiect imobiliar si mi-au spus ca nu. Asteptam sa ne spuna ca in aceasta perioada nu se fac concedieri. Poate o sa avem o intalnire si cu patronatul arab", a adaugat Prioteasa, care a precizat ca a avut discutii cu reprezentantii Sindicatului Liber "Electroputere" si cu prefectul de Dolj, Florin Stancu.

Reprezentantii salariatilor au apelat la autoritatile publice doljene pentru a gasi impreuna solutii ca numarul disponibilizatilor sa nu fie asa de mare.

"Dupa calculele noastre nu ar trebui sa fie dati afara mai mult de 300 de salariati. Societatea este acum intr-un proces de evaluare, un lucru bun de altfel, pentru ca asa se poate vedea in ce situatie ne aflam. Noi avem comenzi in present insa nu la intreaga capacitate. Ar trebui facuta o reorganizare pe spatii de productii mai mici, sa facem anumite reduceri de cheltuieli. Sunt sigur ca vom gasi pana la urma o solutie", a declarat Aurel Bojenoiu, liderul Sindicatului Liber "Electroputere".

Uzina Electroputere are in prezent 2.540 de salariati, fabrica de la Craiova apartinand acum firmei saudite Al Arrab.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Electroputere Craiova, #concedieri, #Ion Prioteasa , #anunturi