Ziare.com

Locuri de munca pentru romani in institutiile europene

Luni, 08 Martie 2010, ora 13:34

   

Locuri de munca pentru romani in institutiile europene
Europarlamentarul PD-L Petru Luhan a anuntat duminica ca Oficiul European de Selectie a Personalului (EPSO) va lansa, pana la sfarsitul lunii martie 2010, procedura de selectie pentru functii de administratori din toate tarile membre ale Uniunii Europene.

Democrat liberalul a precizat ca aceste locuri de munca sunt disponibile si pentru romani, respectiv pentru cei specializati in administratie publica, resurse umane, economie si finante, legislatie, audit si statistica, informeaza Monitorul de Suceava.

Romanii care vor sa ocupe un post administrator au ca sarcini elaborarea politicilor si punerea in aplicare a legislatiei europene, efectuarea de analize si consilieri.

"Un administrator poate juca un rol esential in procesul legislativ si in cel bugetar al Uniunii Europene, poate coordona politicile economice sau de alt tip ale statelor membre. De asemenea, un administrator poate participa la negocieri cu tari terte sau poate reprezenta institutiile in cadrul forumurilor internationale", a declarat europarlamentarul PD-L.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Petre Luhan a precizat ca cei care sunt interesati de aceste functii se pot inscrie pe adresa de internet eu-careers.eu.

Candidatii vor participa la o preselectie care se va desfasura in doua etape, prima preselectie, care se sustine pe computer in tara de unde provine candidatul, si o etapa de evaluare la institutiile europene, respectiv Parlamentul European, Comisia Europeana sau Consiliul Europei.

Cei care vor sa ocupe aceste functii trebuie sa stie cel putin o limba de circulatie internationala, engleza, franceza sau germana.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1283 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor