Numarul locurilor de munca din SUA a crescut, in martie

Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 21:10
1212 citiri
Numarul locurilor de munca din SUA a crescut, in martie

Numarul locurilor de munca din Statele Unite a crescut cu 162.000 in luna martie, inregistrand cel mai mare avans din ultimii trei ani, in contextul in care companiile au capatat incredere in revenirea economica.

Cifra a fost totusi sub estimarile analistilor, dupa o scadere de 14.000 in luna februarie, potrivit datelor publicate vineri de Departamentul Muncii, relateaza Bloomberg. Cresterea din martie exclude 48.000 de locuri de munca temporare, contractate pentru realizarea unui recensamant.

Economistii estimau ca numarul locurilor de munca va creste cu 184.000. Estimarile au variat de la un declin de 40.000 la o crestere de 360.000. Rata somajului era estimata sa se mentina la 9,5%.

"Piata muncii a trecut pe crestere", a declarat Aaron Smith, economist Moody's Economy.com. "Cel mai incurajator semnal este ca revenirea angajarilor se extinde in toate ramurile economiei", a mai spus el.

Caterpillar este una dintre companiile care au facut angajari, ceea ce arata ca revenirea economica inceputa in a doua jumatate a lui 2009 incepe sa duca la cresterea numarului de locuri de munca, necesara pentru sustinerea economiei. Cu toate acestea, rata somajului ar putea sa scada lent, determinand banca centrala sa mentina dobanda cheie la nivelul minim in lunile urmatoare.

Citeste si:
Ce se întâmplă dacă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Follow the money! Cum să înțelegi criza politică românească
Follow the money! Cum să înțelegi criza politică românească
Două expresii s-au consacrat în istorie pentru a descifra ce determină evenimente aparent absconse: „cherchez la femme” și „follow the money”. La noi, e preponderentă varianta...
Sursa: rNews