Numarul locurilor de munca disponibile a scazut cu aproape 1.000

Luni, 09 Februarie 2009, ora 14:09
773 citiri
Numarul locurilor de munca disponibile a scazut cu aproape 1.000
Foto: ANOFM

Numarul locurilor de munca disponibile pana pe 12 februarie a scazut cu 992 fata de saptamana anterioara, pana la 10.033, pe fondul diminuarii ofertelor pentru persoanele cu studii medii, a anuntat, luni, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Cele mai multe dintre posturile disponibile pana pe 12 februarie sunt anuntate pentru municipiul Bucuresti - 1.402 si judetele Constanta - 705, Dolj - 628 si Timis - 560, informeaza NewsIn.

In schimb, numeroase judete au anuntat putine slujbe libere, in contextul in care companiile sunt preocupate mai degraba sa reduca numarul de angajati, multe dintre acestea concediind deja sute de persoane. Cele mai putine locuri de munca disponibile au fost inregistrate in Alba (31), Galati (38), Mehedinti (44) si Ilfov (45).

Persoanele cu studii superioare au disponibile 609 locuri de munca, cele mai multe (251) fiind pentru ingineri. Consilierii financiari-bancari beneficiaza de 39 de oferte, iar contabilii, de 32 de posturi libere. Pentru asistentii medicali generalisti sunt vacante 26 de slujbe.

Pentru studii medii si profesionale, ANOFM are inregistrate 9.424 de locuri vacante, cele mai multe fiind pentru confectioneri-asamblori de articole din textile - 687, muncitori necalificati in industri confectiilor - 549, muncitori necalificati la ambalarea produselor solide si semisolide - 476, agenti de securitate - 328, operatori confectioneri in industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice - 312, muncitori necalificati la demolari de cladiri, zidarie, mozaic, gresie si parchet - 205.

Cele mai putine posturi inregistrate in evidentele ANOFM sunt pentru programatori - 9 locuri de munca, consilieri juridici si manageri de zona - cate 9 posturi, manageri de proiect si guvernante - cate 4 slujbe, arhitecti de cladiri si traducatori - cate 3 locuri de munca, medici veterinari - 2 si optometrist - 1 loc de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
#ANOFM, #locuri de munca , #anunturi