Ziare.com

Numarul locurilor de munca vacante a scazut cu 17%

Vineri, 07 August 2009, ora 16:37

   

Numarul locurilor de munca vacante a scazut cu 17%
Numarul locurilor de munca vacante oferite de companiile din Romania pana pe 14 august a scazut cu 1.757 fata de saptamana anterioara, ajungand la 8.404.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, cele mai multe oferte sunt pentru bucuresteni.

Reducerea este de 17,3% fata de saptamana anterioara, cand ANOFM anuntase 10.161 de locuri de munca.

Cele mai multe posturi disponibile intre 7 si 14 august sunt in Bucuresti - 1.014, urmat de judetele Hunedoara (506) si Dolj (420), iar cele mai putine locuri libere sunt in judetele Alba (17) si Ialomita (28).

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Persoanele cu studii superioare au disponibile 420 locuri de munca, cele mai multe fiind pentru ingineri si subingineri (153), urmat de contabili (24) si asistenti medicali generalisti (17).

Pentru persoanele cu studii medii si profesionale, ANOFM are inregistrate 7.984 de locuri vacante, cele mai multe fiind pentru confectioneri-asamblori de articole din textile (724), muncitori necalificati la ambalarea produselor solide si semisolide (409), agenti de securitate (396) si operatori confectioneri in industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice (348).

Cele mai putine locuri sunt disponibile pentru meseriile de consilier economist in management (10), cosmetician (9), asistent medical cu studii superioare (7), inspector de asigurari si sudor autogen (cate 5), insotitor de bord (3), auditor intern (2), precum si arhitect de cladiri si casier valuta (cate o slujba).

ANOFM a anuntat joi cresterea numarului de someri in luna iulie cu 23.632 persoane fata de luna anterioara, la 572.562 persoane, opt din zece someri provenind din mediul privat. Numarul de someri a atins un varf al ultimilor 5 ani si o luna, iar rata somajului a urcat la 6,3%, cu 0,3 puncte procentuale peste cea inregistrata in iunie.

Sursa: rNews

Articol citit de 678 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In schimb numarul pensionarilor securisti a ramas constan la fel si pensiile lor foarte mari, ha, ha, ha!!!

"Fostii ofiteri romani de Securitate primesc lunar o pensie de zeci de milioane de lei, iar situatia este asemanatoare in majoritatea tarilor fost comuniste.
In Romania, Legea privind pensiile militare de stat le permite fostilor ofiteri de Securitate un tratament preferential fata de civili, la fel ca si ceilalti militari, adica o pensie de cel putin 85% din ultima solda incasata in ultima luna de activitate.
Daca au participat in misiuni speciale care le-au pus viata in pericol, atunci ei mai beneficiaza de citeva procente la pensie, care, cumulate, nu depasesc cuantumul ultimei lefe incasate. Astfel, daca au iesit la pensie cu grad de colonel sau de general si au avut si o functie de conducere bine
remunerata, atunci fostii ofiteri de Securitate incaseaza pensii de 30-40 de milioane de lei net.
Spre deosebire de fostii securisti, majoritatea populatiei din Romania se pensioneaza in baza Legii nr. 19/2000.
In acest caz, pensia este rezultatul sumelor de bani pe care fiecare dintre noi le cotizeaza lunar la bugetul asigurarilor sociale citeva zeci de ani, si nu cel putin 85% din cuantumul ultimei lefe incasate, care se stie ca este cea mai mare, beneficiind de sporuri de vechime sau de conducere."

 

Basescu a imprumutat tara la FMI!!!

Pentru a le plati pensiile securistilor si activistilor si angajatilor serviciilor secrete in numar foarte mare ce capuseaza la greu bugetul statului cu 3,3 miliarde de euro anual. Cetateni aici sunt banii din impozitele dumneavoastra, hau, hic, hau si iar hic. "O sa traiti rau prostilor"

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor