Ziare.com

Peste 10.000 de angajati din sectorul feroviar privat ar putea intra in somaj

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 10:20

   

Peste 10.000 de angajati din sectorul feroviar privat ar putea intra in somaj
Peste 10.000 de angajati din sistemul feroviar privat, pe segmentul constructori si furnizori de produse, ar putea fi trimisi in somaj, in urmatoarea perioada.

Potrivit datelor Asociatiei Industriei Feroviare (AIF), masura va fi luata din cauza subfinantarii si a lipsei de licitatii, santierele riscand sa fie inchise, informeaza Business Standard.

"Santiere precum cel de reparatii pe calea ferata, de pe Valea Oltului, sau cel de la Galati (electrificare) se vor inchide, iar constructorii isi vor trimite oamenii in somaj. In sectorul feroviar privat sunt, in prezent, in jur de 120.000 de angajati, mai multi decat in sectorul de stat", a declarat Stefan Roseanu, secretar general al AIF.

Pe de alta parte, de la inceputul anului si pana in prezent, aproximativ 300 de trenuri, care se aflau in circulatie la inceputul anului, au disparut, printre principalele cauze aflandu-se sistemul de taxare al sistemului feroviar - TUI, care este de sase ori mai mare decat vinieta pentru drumuri.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Constantin Pestrea, presedintele Asociatiei Transportatorilor Feroviari din Romania (ATFER), a declarat ca, in prezent, calea ferata se afla in colaps din cauza proastei administrari din ultimii 20 de ani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 747 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca tot ii dau afara,macar ...

... sa ne spuna si noua ... cine a VANDUT calea ferata, trenurile???

 

Hoti au fost , hoti sunt inca...

Pentru cei ce au vandut pina la ultima bucata aceasta tara,aer,sol si subsol , in beneficiul lor si al neamurilor lor, doar reintroducerea pedepsei capitale cu punere in aplicare imediat ,plus confiscarea averilor (de pretutindeni )ar mai putea aduce o oarecare satisfactie acestui popor ,mult prea mult si indelung incercat !Infrastructura feroviara ca si operatorii de marfa si de calatori ,sunt supuse cu obstinatie de catre mafia mai mult sau mai putin oculta , aceluiasi proces de decredibilizare si de spoliere de tot ce a insemnat calea ferata cindva ,pe de o parte ,avind drept scop acapararea si vinderea acesteia (acestora)in acelasi beneficiu propriu (vezi de ex.cazul FAUR Bucuresti,ca fiind relativ mai recent,nu ca marime de rapt , desi poate fi pus destul de sus in top.Vadit ca nu se compara cu Sterling sau cu Petrom !)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor