Peste 700.000 de romani si-au trimis CV-ul pe MyJob in acest an

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 18:02
1618 citiri
Peste 700.000 de romani si-au trimis CV-ul pe MyJob in acest an

Site-urile de recrutare au inregistrat un numar record de CV-uri trimise in primele doua luni ale anului. Potrivit statisticilor oferite de Myjob, in perioada ianuarie-februarie 2010, peste 700.000 de romani si-au trimis CV-ul pentru un loc de munca.

Mai mult, media lunara a conturilor noi a crescut de la aproximativ 15.000 in perioada similara a lui 2009 la peste 25.000 anul acesta, iar 65.000 de candidati si-au reactualizat datele personale din CV in primele doua luni din 2010, potrivit unui comunicat al MyJob remis Ziare.com.

In aceste conditii, numarul de aplicatii inregistrate pentru un loc de munca depaseste de cele mai multe ori cateva mii, cu precadere in cazul joburilor ce nu necesita abilitati sau studii specifice: Operator Publicitate online (5350 candidati) sau al joburilor din orasele de provincie: Brand Manager in Focsani (4583 candidati).

Tinand cont de concurenta acerba de pe piata muncii, din martie, site-ul Myjob ofera utilizatorilor un cont nou, cu imbunatatiri la nivelul functional si al design-ului. Candidatii au acum posibilitatea de a posta 5 CV-uri pe site, fiecare adaptat unui domeniu sau unui job de interes, pentru a-si creste sansele sa se faca remarcati.

Pentru fiecare CV, exista statistici personalizate si candidatii pot afla cat de apreciat este CV-ul lor pentru fiecare job, cate vizionari are CV-ul respectiv, cat de des apare in rezultatele cautarilor efectuate de angajatori in baza de date etc.

In acest fel, fiecare candidat poate remedia eventualele puncte slabe si are mai multe sanse sa fie remarcat de recrutor si chemat la un interviu. De asemenea, CV-urile pot fi postate pe retelele sociale precum Twitter.

Tot pentru cei care cauta urgent un job, Myjob a lansat in 2009 serviciile Myjob Curier ce permite trimiterea CV-ului instant la peste 340 de companii importante din tara si Top CV, cu instrumente de evidentiere a CV-urilor pe site si in listele angajatorilor.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...