Ploua cu programe judetene pentru ocuparea fortei de munca

Duminica, 10 August 2008, ora 14:04
1970 citiri
Ploua cu programe judetene pentru ocuparea fortei de munca

Aproape o treime (32%) din agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca au fost implicate, in saptamana 4-8 august, in diverse actiuni care urmareau atragerea unui numar cat mai mare de persoane in campul muncii, potrivit datelor publicate de agentia nationala de profil (ANOFM).

Printre evenimentele organizate se numara asa-numitele caravane ale ocuparii (activitati de prospectare a pietei muncii din zone variate), burse de munca pe diverse domenii sau pentru o anumita categorie de persoane, cursuri de formare sau de recalificare profesionala, se arata in comunicatul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Astfel, agentiile judetene din Bacau, Galati, Giurgiu, Harghita, Mehedinti, Salaj si Teleorman au organizat, in saptamana 4 - 8 august, caravane pentru ocuparea locurilor de munca, care au constat in deplasari in mediul rural si in comunitatile de romi, cu scopul de a identifica persoanele care ar putea fi angajate de companiile locale sau inscrise la cursurile de formare profesionala.

O alta manifestare importanta a fost bursa locurilor de munca pentru tineri postinstitutionalizati, organizata de agentia judeteana pentru ocuparea fortei de munca din Ialomita.

Agentiile judetene din Alba, Mures si Tulcea au participat la un seminar privind "Evaluarea situatiei curente a politicilor si programelor de incluziune sociala", ce a urmarit elaborarea planurilor locale si regionale pe cele patru domenii prioritare ale Decadei de Incluziune a populatiei de origine roma, care se refera la educatie, sanatate, locuire si ocuparea fortei de munca.

De altfel, autoritatea din Alba a mai participat si la o intalnire cu tema "Oportunitati de ocupare oferite de reteaua Eures Romania", organizata de ANOFM.

Reteaua Eures a fost creata in scopul facilitarii liberei circulatii a fortei de munca in Uniunea Europeana si reprezinta o retea de cooperare intre Comisia Europeana, serviciile publice de recrutare din statele membre, precum si cele din Norvegia, Liechtenstein, Islanda si Elvetia.

Reprezentantii institutiei specializate in gasirea de locuri de munca din Vrancea au participat la lansarea proiectului "impreuna, alaturi de ei", proiect care are in vedere integrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati.

Un alt eveniment privind persoanele cu handicap a fost derulat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Ilfov. Reprezentantii agentiei au discutat cu cei ai Fundatiei "Motivation" despre incheierea unui protocol cu titlul "Serviciul public de ocupare proactiv pentru persoanele cu dizabilitati". Proiectul are ca obiectiv imbunatatirea serviciilor acordate acestor persoane.

Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#program, #forta de munca, #loc de munca, #agentie, #judet, #ANOFM , #anunturi