Recrutarea online, prea scumpa pentru angajator

Marti, 15 Iulie 2008, ora 11:13
6289 citiri
Recrutarea online, prea scumpa pentru angajator

Site-urile care recruteaza personal online si-au majorat tarifele pentru anunturile publicate de firme. Daca anul trecut companiile plateau in jur de 15 euro pentru un anunt, valabil 30 de zile, postat pe un site de recrutare, in 2008 tarifele s-au dublat.

Companiile romanesti se lupta cu diferite probleme atunci cand vine vorba despre gasirea de noi angajati, Romania confruntandu-se cu o criza a locurilor de munca, scrie "Adevarul" in editia de marti.

"In conditiile cresterii economice din ultimul an, dar si a dezvoltarii domeniilor si a functiilor ce se nasc intr-o companie, o crestere a preturilor prestate de catre recrutori este normala", comenteaza Calin Fusu, proprietarul grupului de site-uri Neogen.

Daca in 2007 companiile plateau catre BestJobs.ro un pret de 15-17 euro pentru un anunt standard, pe o perioada de 30 de zile, anul acesta tariful a crescut pana la 29 de euro.

Si managerii de la ejobs.ro au luat decizia de a majora tarifele pentru publicarea unui anunt. Acestea s-au dublat fata de anul trecut, pretul pentru o postare fiind acum de 49 de euro.

Tariful poate atinge suma de 200 de euro in cazul in care compania - client doreste vizibilitate maxima, pe prima pagina si o actualizare saptamanala.

Una dintre motivatiile cresterilor de tarife este aceea a nevoii de aliniere a preturilor conform celor din statele europene.

"In Marea Britanie, un anunt de angajare pe unul din cele mai importante site-uri de recrutare costa in jur de 200-250 de lire sterline, in timp ce in Franta tariful poate ajunge pana la 300 de euro, pentru un serviciu standard", a explicat Calin Fusu,

Reprezentantii site-urilor de recrutare estimeaza ca in doi ani tarifele practicate de site-urile de recrutare se vor alinia celor din Anglia, Franta sau Elvetia.

Astfel, un anunt pe ejobs.ro sau pe bestjobs.ro poate ajunge sa coste o firma pana la 150 - 200 de euro. Astfel de costuri plus cele legate de motivarea si pastrarea angajatilor vor face ca activitatea departamentului de resurse umane sa fie una dintre cele mai importante din cadrul firmelor romanesti.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Secţiunea de pe Facebook dedicată special ştirilor va dispărea din aplicaţia platformei pentru Statele Unite şi Australia, în contextul în care Meta se distanţează de acest domeniu din...
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
După începerea invaziei din Ucraina provocată de Vladimir Putin în februarie 2022, sancțiunile țărilor din Occident au curs fără încetare împotriva Moscovei, pentru a-i diminua...
#recrutare, #angajator, #site, #online, #tarif, #joburi, #ejobs, #bestjobs , #anunturi