Relatia cu seful e periclitata de prejudecatile angajatului

Joi, 13 August 2009, ora 21:54
1247 citiri
Relatia cu seful e periclitata de prejudecatile angajatului
Foto: Financial Times Deutschland

Relatia dintre angajati si sefi este deseori tensionata, pentru ca salariatii au prejudecati fata de superiori si iau in considerare doar acele informatii care se potrivesc imaginii negative preconcepute. Din aceasta cauza apar conflictele.

Pentru cei din conducere exista ghiduri care ii invata cum sa aiba rezultate mai bune si sa-si insuseasca calitatea de lider, informeaza Financial Times Deutschland.

Ideea principala este ca sefii trebuie sa motiveze, sa manifeste empatie si sinceritate si sa fie un model pentru angajati, avand o relatie pozitiva cu acestia.

Autorii acestor ghiduri spun ca angajatii sunt oameni rationali, gata sa dea randament si sa se angajeze in favoarea companiei in cazul in care superiorii se comporta corect. Daca seful recunoaste motivatiile lor interioare si ii dirijeaza in directia potrivita, totul merge bine.

Cercetatorii Jean-Francois Manzoni si Jean-Louis Barsoux, de la Institutul International pentru Dezvoltarea Managementului din Lausanne, se intreaba insa daca nu cumva tocmai angajatii sunt aceia care ii impiedica pe sefii lor sa fie niste sefi buni.

Ei au facut mai multe interviuri cu angajati si sefii lor si au incercat cu ocazia a numeroase discutii de grup sa descopere problemele care apar.

Cei doi au ajuns la concluzia ca multe dintre conflicte si relatiile problematice apar din cauza faptului ca angajatii vin deja cu prejudecati la adresa sefului, iar perceptia acestora este orientata unilateral catre confirmarea prejudecatilor si intarirea atitudinii lor negative.

Studiile indica faptul ca in primele cinci zile se decide ce cred angajatii despre sefii lor, iar acest lucru afecteaza relatia reciproca timp de multe luni.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#prejudecati angajat sef, #conflicte angajati sefi , #anunturi