Ziare.com

Romania, tara UE cu cele mai multe slujbe noi datorita energiei verzi

Marti, 02 Iunie 2009, ora 20:34

   

Romania, tara UE cu cele mai multe slujbe noi datorita energiei verzi
Atingerea obiectivului UE privind obtinerea pana in 2020 a 20% din energia consumata din resurse regenerabile ar putea duce la crearea a peste 400.000 de slujbe in sectorul energiei regenerabile, printre cele mai multe dintre ele in Romania.

Astfel, potrivit unui studiu al Comisiei Europene despre impactul energiei durabile asupra cresterii economice si ocuparii fortei de munca in Uniunea Europeana, tarile in care ar urma sa fie create cele mai multe posturi noi vor fi statele membre care au aderat la UE in 2004 si 2007.

Potrivit raportului, in termeni relativi, cele mai mari rate de crestere a ocuparii fortei de munca se vor inregistra in Romania, Portugalia si Danemarca. si in termeni absoluti, castigatoare la numarul de slujbe noi este din nou Romania, alaturi de Germania, Spania, Franta si Italia.

Studiul, care nu prezinta cifre pe tari, arata ca sectorul energiilor regenerabile ar urma sa creeze circa 410.000 de noi locuri de munca in toata Uniunea, ridicand numarul total de slujbe pe acest domeniu la 2,8 milioane.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

De asemenea, atingerea obiectivului privind energia durabila ar urma sa genereze un plus de 0,24% la produsul intern brut (PIB) Uniunii Europene in 2020.

"Acest studiu demonstreaza ca beneficiile energiilor alternative in termeni de siguranta a aprovizionarii si lupta impotriva schimbarilor climatice vor merge mana in mana cu beneficiile economice", a declarat comisarul european pentru energie, Andris Piebalgs.

Studiul mai arata ca este nevoie de politici mai solide pentru a culege beneficii economice importante de pe urma energiilor regenerabile. Tehnologii inovative precum celulele fotovoltaice, fermele eoliene, electricitatea obtinuta din surse solare sau geotermale si biocombustibilii de generatia a doua vor avea nevoie de sprijin financiar pe termen scurt, dar acestea reprezinta tocmai solutia pentru a atinge tintele stabilite pentru 2020.

In schimb ele vor ajuta la mentinerea competitivitatii actuale a UE pe piata mondiala si vor duce la cresterea ocuparii si a produsului intern brut pe termen mediu, mai arata studiul.

Sursa: rNews

Articol citit de 1833 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Alt titlu aiurea

Asta e o saituatie ipotetica, de viitor.
Ce mare problema sa pui un titlu corect?

 

chiar

astia de la ziare sunt niste nemernici,mincinosi si perrversi,vorbesc de anul 2500!!!

Corect

Daca se includ meseriile de: taietor de frunze organice la caini si Frecator de menta ecologizata, atunci Ro e pe primul loc.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor