Tinerii fara experienta, solutia firmelor la salariile mari

Vineri, 22 August 2008, ora 18:35
2389 citiri
Tinerii fara experienta, solutia firmelor la salariile mari

Angajatorii prefera sa atraga tineri cu mai putina experienta pentru a scapa de plata unor salarii foarte mari, sutin reprezentanti ai agentiilor de recrutare.

Potrivit acestora, pe piata muncii salariile au crescut rapid in conditiile in care oferta de slujbe este de peste trei ori mai mare in primele sapte luni din 2008 fata de perioada similara din 2007.

Oferta de locuri de munca din sectorul vanzarilor si cel al achizitiilor sau aprovizionarii pentru tinerii pana in 23 de ani s-a dublat in primele sapte luni ale acestui an fata de perioada similara din 2007, acesta fiind cel mai mare ritm de crestere inregistrat de companiile de recrutare.

"Din cauza pretentiilor salariale foarte mari ale tinerilor, firmele si-au schimbat foarte mult politica si cauta mai nou persoane cu potential si fara experienta. Companiile economisesc astfel foarte multi bani si castiga acelasi plus de valoare", a declarat directorul de marketing al Neogen, Constantin Ferseta, citat de NewsIn.

El a explicat ca un absolvent de facultate, fara experienta, solicita la angajare intre 400 si 700 de euro in timp ce pretentiile salariale ale unui tanar cu aceleasi studii dar cu experienta de 1-2 ani sunt duble in cele mai multe cazuri.

Specialistii sustin ca pretentiile financiare ale tinerilor sunt exagerate si spun ca, de cele mai multe ori, companiile angajatoare nu ofera mai mult de 30% din valoarea salariilor solicitate de acestia.

Alina Sterpu, specialist PR in cadrul companiei de recrutare Psihoselect, a precizat ca pretentiile salariale ale tinerilor care se angajeaza in vanzari au crescut cu aproape 100% in ultimul an.

De cealalta parte, tinerii sunt din ce in ce mai interesati de conturarea unei anumite experiente profesionale pe care sa o poata mentiona in CV si care sa ii ajute atunci cand vor opta pentru slujbe mai solicitante, dar si mai bine platite.

"Tinerii sunt interesati atat de politicile de motivare pe care le au companiile, cat si de posibilitatile de dezvoltare profesionala pe care acestea le pot oferi - un mare plus il constituie trainingurile interne, cursurile oferite de companie si posibilitatile de promovare", sustine consultantul de resurse umane al eJobs Laura Chilom.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#salariu, #fara experienta, #job, #firma, #angajat , #anunturi