Siguranta locului de munca a devenit un mit in aceste vremuri grele din punct de vedere economic. Parintii si bunicii nostri isi amintesc ca pe vremea lor nu era deplasat ca primul loc de munca sa fie si singurul pe intreaga perioada activa in campul muncii.
Acum insa, nu mai este suficient sa muncesti din greu, sa te prezinti la timp la lucru si sa ai rezultate - nimeni nu-ti mai garanteaza ca maine, daca faci toate aceste lucruri, vei mai avea un loc de munca. Cum sa procedezi atunci?
Publicatia online msn suliniaza ca niemni nu-ti poate garanta ca iti poti pastra slujba la nesfarsit- insa educatia, cunostintele pe care continui sa le acumulezi pe parcursul vietii profesionale, iti garanteaza ca iti vei gasi mai usor un loc de munca.
Studiile universitare relevante sunt, in general, o conditie clara pentru a fi invitat la un interviu pentru un job - insa nu iti vor garanta succesul. Ai nevoie de experienta, calitatile potrivite si abilitati pentru a fi un candidat serios.
Asigurarea locului de munca nu este neaparat o chestiune de educatie, ci de imbunatatire a performantei.
Prin educarea continua, nu doar devii un anagajat mai bun, ci iti asiguri locul de munca si iti sporesti increderea in propriile puteri.
Consultantul Helen Cooke este de parere ca "angajatii educati stiu ca sunt perfect capabili sa invete si sa aplice noi informatii; inteleg ca dezvoltarea continua este esentiala pentru a-ti pastra locul de munca; poseda capacitatea de a intelege ca trebuie sa investeasca timp si energie (si bani daca nu ai un angajator care sa sprijine educatia continua); si au taria sa se tina de chestiunea asta, impotriva altor prioritati care apar".
Cand esti plictisit la locul de munca sau incerci sa-ti maresti sansele de a obtine o noua slujba sau de a-ti asigura actualul job, poti alege din urmatoarele optiuni:
1. O noua diploma (sau prima)
Daca exista pe piata o diploma care poate veni in completarea celei pe care o ai deja, sau daca nu ai obtinut inca o diploma in domeniul tau de activitate, acum este un moment bun sa incepi sa te gandesti la asta.
2. Un certificat
In functie de industria in care lucrezi, diferitele certificari te-ar putea ajuta sa te califici pentru o noua pozitie.
Unele certificate iti imbunatatesc abilitati care sunt valabile in mai multe domenii de activitate (o limba straina, utilizarea diferitelor programe de calculator etc.).
3. Cursuri de training
Cursurile de training intr-un anumit domeniu te tin la curent cu cele mai noi descoperiri si evolutii din industria sau domeniul in care activezi.
Daca vrei sa-i arati angajatorului ca esti activ si entuziast in legatura cu locul tau de munca si incerci sa te perfectionezi continuu, in loc sa te plafonezi si sa intri in rutina, cursurile de training sau seminariile sunt cele mai potrivite in acest sens.
Fiti onesti si... Vezi tot
How to live a happy and rewarding life:
Take time to smell the... Vezi tot