Un bărbat care a lucrat în secret în 3 locuri a fost concediat de la două dintre ele: "O mare ușurare!" Suma uriașă pe care a reușit să o câștige

Luni, 04 Decembrie 2023, ora 03:36
13033 citiri
Un bărbat care a lucrat în secret în 3 locuri a fost concediat de la două dintre ele: "O mare ușurare!" Suma uriașă pe care a reușit să o câștige
Bărbat care lucrează de acasă FOTO Unsplash

Un bărbat în vârstă de 48 de ani a început să lucreze în secret la trei locuri de muncă full-time de la distanță anul trecut.

Acesta a fost concediat de la două dintre locurile de muncă în octombrie și a spus că acesta este motivul pentru care a căutat securitate suplimentară în ceea ce privește locul de muncă.

Jonglarea cu trei locuri de muncă a avut un impact uriaș asupra finanțelor lui, dar a condus și la epuizare profesională. Acesta a câștigat în total 344.000 de dolari.

Joseph, un inginer de rețea în vârstă de 48 de ani din Texas, a aflat în octombrie că va fi concediat. El a numit asta o "mare ușurare."

Anul trecut, conform documentelor consultate de Business Insider, Joseph a câștigat în total 344.000 de dolari lucrând simultan la trei locuri de muncă full-time de la distanță.

Totul a început în 2020 și a fost ținut în secret pentru toți colegii săi de muncă, cu excepția câtorva, de încredere. Identitatea lui Joseph este cunoscută de Business Insider, dar a fost păstrată confidențială din teama repercusiunilor profesionale. El face parte dintr-un grup restrâns de angajați din sectorul alb care au lucrat în secret la mai multe locuri de muncă - și au scăpat nepedepsiți.

Concedierile nu l-au lăsat șomer

O săptămână după ce Joseph a fost concediat de la unul dintre cele trei locuri de muncă, a primit o altă veste: angajarea lui la al doilea loc de muncă urma să fie încheiată în ianuarie. A existat un val de concedieri la ambele companii, determinat de o combinație de eforturi de reducere a costurilor și schimbări operaționale, a spus el.

Joseph era într-o poziție mai bună decât majoritatea colegilor săi de muncă. În plus față de suma de 50.000 de dolari drept compensație pentru concediul la care avea dreptul, concedierile nu l-au lăsat șomer.

"E enorm că încă mai am acest al treilea loc de muncă", a spus el. "Toți colegii mei și prietenii îmi spun, 'Spune-mi dacă ai nevoie de ceva,' și sunt recunoscător. Dar este și plăcut să spun, 'Știi ce - sunt mai mult decât bine.'"

Cum a folosit venitul suplimentar

În mai, el le-a spus celor de la Business Insider că venitul suplimentar l-a ajutat să-și achite cei 129.000 de dolari rămași pe ipotecă, să economisească pentru educația universitară a copiilor săi și să-și crească economiile pentru pensie. Dar, fără îndoială, cel mai mare beneficiu a fost că i-a oferit un nivel neobișnuit de siguranță la locul de muncă, a spus el. Acum, chiar dacă a trecut prin două concedieri, tot mai are un loc de muncă full-time.

Deținerea a două locuri de muncă în același timp nu încalcă legile federale sau statale, dar ar putea încălca unele contracte de muncă și ar putea fi o infracțiune pentru care un angajat ar putea fi concediat dacă ar fi descoperit vreodată. Aproximativ 300.000 de membri ai comunității "supraangajați" de pe Discord și Reddit ajută lucrătorii precum Joseph să evite detectarea, conform raportului lui Aki Ito de la BI.

Supraangajarea poate dubla venitul și poate crește securitatea locului de muncă - dar poate duce și la epuizare profesională. După concedieri, Joseph s-a simțit ușurat nu doar pentru că încă avea un loc de muncă, ci și pentru că avea nevoie de o pauză. Deși lucrul la trei locuri de muncă a avut un impact major asupra situației financiare a lui și a familiei sale, el a spus că echilibrarea e-mailurilor și a ședințelor - și păstrarea celorlalte locuri de muncă secrete - devenea imposibil de susținut.

"Cu siguranță începeam să mă epuizez"

"Acum nu mai trebuie să mă preocup de răspunsul la mai multe e-mailuri, apeluri telefonice, pentru trei locuri de muncă diferite", a spus el. "Cu siguranță începeam să mă epuizez, și e plăcut să simt mai puțină presiune pe tot parcursul zilei."

Joseph a spus că, în mod obișnuit, lucra 40 de ore pe săptămână la cele trei locuri de muncă, în plus câteva ore în două sau trei seri pe săptămână. Dar a menționat că locul său de muncă rămas - "adevărata sa pasiune" - devenise mai aglomerat în ultimele luni și că abia așteaptă să se concentreze pe acea rol.

"Faptul că am fost concediat de la acele două locuri de muncă s-a întâmplat exact în momentul potrivit", a spus el. "E foarte plăcut să mă pot concentra pe un singur loc de muncă care este exact pe placul meu."

"Noi nu lucrăm niciodată într-adevăr 40 de ore pe săptămână"

La începutul anului 2020, când Joseph avea un loc de muncă care îi aducea un salariu anual de 117.500 de dolari, a acceptat o nouă poziție la distanță în domeniul IT cu un salariu de 120.000 de dolari. Dar înainte să renunțe la primul său loc de muncă pentru noua poziție, a spus că un coleg l-a convins să rămână și să încerce să lucreze simultan la ambele locuri de muncă. Anul trecut, a acceptat un al treilea rol pentru că anticipa restructurările care în cele din urmă au afectat al doilea său loc de muncă.

Joseph a spus că a reușit să gestioneze cele trei locuri de muncă timp de peste un an blocându-și calendarele de lucru pentru a preveni suprapunerile de întâlniri. De asemenea, a spus că a avut noroc să lucreze în domeniul IT: "Noi nu lucrăm niciodată într-adevăr 40 de ore pe săptămână."

Deși va avea mai puțini bani venind, locul său de muncă rămas îi plătește un salariu anual de peste șase cifre. În plus, el a spus că toți banii pe care i-a câștigat în ultimii ani i-au oferit o pernă financiară.

"Nu mă stresez din cauza asta pentru că știu că din punct de vedere financiar suntem bine", a spus el.

În viitor, Joseph a spus că își concentrează atenția pe a trăi fără datorii și pe economisirea pentru pensie. Deși nu are planuri de a-și lua un al doilea sau al treilea loc de muncă în viitorul apropiat, nu exclude această posibilitate - în parte pentru că, așa cum știe foarte bine, angajarea sa la locul său de muncă actual s-ar putea să nu dureze pentru totdeauna.

"Venitul suplimentar e plăcut", a spus el. "Dar e și foarte plăcut să mă pot concentra pe un singur loc de muncă."

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

O femeie de 63 de ani, din Vaslui a fost găsită în comă și cu leziuni la cap în casa unui bărbat. Suspectul principal este proprietarul locuinței
O femeie de 63 de ani, din Vaslui a fost găsită în comă și cu leziuni la cap în casa unui bărbat. Suspectul principal este proprietarul locuinței
Polițiștii vasluieni au anunțat că o femeie în vârstă de 63 de ani a fost găsită inconştientă, în comă şi cu lovituri puternice în zona capului, în locuinţa unui bărbat din...
Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Deciziile partidelor, dincolo de ierarhii sau experiență pentru o anumită funcție, sunt luate și în funcție de rezultatele pe care un candidat sau o formațiune politică le au în sondajele...
#locuri de munca, #barbat, #concediat, #secret, #castiguri , #stiri sociale