Ziare.com

Angajatii ar putea primi lunar tichete pentru sport sau activitati culturale - Proiectul a trecut tacit de Senat

Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 10:38

   

Angajatii ar putea primi lunar tichete pentru sport sau activitati culturale - Proiectul a trecut tacit de Senat
Salariatii ar putea primi de la angajatori tichete lunare pentru sport sau activitati culturale, potrivit unui proiect depus in vara de mai multi parlamentari UDMR si care a trecut tacit de Senat, fiind trimis la Camera Deputatilor, decizionala.

Propunerea legislativa privind biletele de valoare care pot fi acordate angajatilor, semnata de senatori si deputati UDMR in frunte cu presedintele Kelemen Hunor, a fost inregistrata in luna iunie, a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ, dar a fost avizata negativ de senatorii din comisiile de Buget, Munca si Drepturile omului. Luni, proiectul a fost adoptat tacit de Senat, adica fara vot, pentru ca se depasise termenul prevazut de Constitutie.

In expunerea de motive, initiatorii arata ca motivarea angajatilor catre performanta si grija fata de sanatatea lor ar trebui sa fie prioritare pentru managementul oricarei intreprinderi, publice sau private.

"Aceste bilete de valoare se remarca prin faptul ca au devenit mijloace eficiente de motivare a salariatilor pe multiple planuri: social, de sanatate, de reconciliere a vietii profesionale cu viata de familie, de recunoastere a meritelor profesionale, etc", se mai arata in document.

Initiatorii mai spun ca tichete pentru sport sau facilitati similare se acorda si in alte tari (Finlanda, Belgia, Marea Britanie sau Suedia). La randul lor, tichetele culturale sunt destinate acoperirii unor cheltuieli legate de evenimente, spectacole sau achizitionarea de carti.

In plus, proiectul de lege are drept scop si "unificarea legislatiei privind acordarea tichetelor de masa, a tichetelor cadou si de cresa, precum si a voucherelor de vacanta in paralel cu introducerea a doua instrumente noi - tichetele pentru sport si tichetele culturale".

Conform proiectului, tichetele pentru sport vor avea o valoare lunara de maximum 300 de lei, iar cele culturale de 150 de lei lunar, sau de 300 de lei ocazional.

Proiectul va intra in comisiile de specialitate de la Camera Deputatilor, iar ulterior va fi supus dezbaterii si votului in plen, urmand sa intre in vigoare doar daca este adoptat si ulterior promulgat de presedintele Klaus Iohannis.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2158 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor