Ziare.com

Castigam din ce in ce mai putin - vezi salariul mediu si cine a luat mai multi bani

de Teodora Bodeanu
Luni, 05 Iulie 2010, ora 10:29

   

Castigam din ce in ce mai putin - vezi salariul mediu si cine a luat mai multi bani
Romanii au castigat mai putin in mai fata de aprilie. Salariul mediu nominal brut a scuzut cu 0,6 procente, in luna mai, fata de luna precedenta, ajungand la nivelul de 1.962 de lei.

De asemenea, castigul salarial mediu nominal net a scazut cu 8 lei, pana la nivelul de 1.428 de lei, potrivit Institutului National de Statistica.

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare (3.783 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (792 lei).

In mai, au existat cresteri salariale cu 11,4 la suta in fabricarea produselor din tutun, intre 5 si 10 la suta in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, activitati de servicii anexe extractiei, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, alte activitati extractive, si intre 3 si 5 la suta in depozitare si activitati auxiliare pentru transport, intermedieri financiare, industria metalurgica si transporturi aeriene.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In schimb, s-au inregistrat scaderi de 13,8 la suta in telecomunicatii, 12% in activitati auxiliare intermedierilor financiare, intre 6 si 10% in tranzactii imobiliare, activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii, intre 2 si 4% in fabricarea altor produse din minerale nemetalice, captarea distributia apei, extractia carbunelui superior si inferior, fabricarea bauturilor, fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, transporturi terestre si transporturi prin conducte, invatamant, fabricarea de mobila, colectarea, tratarea si eliminarea deseurilor.
Citeste mai multe despre salariu mediu brut scadere salariu mediu
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4043 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor