10 sfaturi pentru a deveni preferatul sefului tau

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 18:18
15604 citiri
10 sfaturi pentru a deveni preferatul sefului tau

Nu-i asa ca te intrebi mereu ce gandeste seful tau despre tine de cand va intalniti dimineata in lift pana la ora plecarii?

Cum tie ti-ar fi foarte greu sa afli acest lucru direct de la el, Woman's Day a intrebat o serie de angajatori care sunt lucrurile care il fac pe un angajat nepretuit, dar si care sunt acelea care il fac sa piarda teren la serciviu.

Asa ca daca de mult timp visezi la o promovare, ar fi bine sa incerci sa urmezi aceste sfaturi.

Conteaza si ce faci in afara orelor la birou

Seful tau nu iti urmareste fiecare miscare, dar cu siguranta in era Internetului va avea acces la contul tau de Facebook. Asa ca ai grija sa nu postezi prea multe informatii despre ce nebunii ai facut in timpul weekend-ului sau ce ticalos crezi tu ca este un coleg de la firma, altfel integritatea ta profesionala s-ar putea sa aiba de suferit.

Uneori, atitudinea conteaza mai mult decat simpla indeplinire a sarcinilor

Degeaba ai tu totul gata la zi si esti un profesionist desavarsit daca nu stii cum sa comunici cu seful si cu colegii tai. La munca nu trebuie sa existe o atmosfera tensionata si niciunui angajator nu-i va placea ca un membru din echipa lui sa fie total antisocial, nepoliticos si neprietenos.

Fa-te auzit

Nu-ti fie frica sa spui ce iti doresti. Un sef de calitate isi va dori angajati sinceri si cu initiativa, spune Patty Briguglio, sefa la departamentul Relatii publice la o firma in Raleigh, California.

"Imi plac angajatii carora nu le este frica sa-si arate personalitatea", afirma aceasta. De asemenea, spune-i sefului tau de ce ai nevoie pentru a face treaba buna, fie ca este vorba de bani, un curs de specializare sau mai mult timp.

Ia-te dupa conducator

Inca nu stii daca seful tau prefera sa comunice prin telefon sau mail? Cel mai simplu este sa intrebi. De asemenea intreaba ce trebuie sa faci tu din proprie initiativa si in ce este bine sa te consulti cu el.

Comunicarea este cheia succesului, iar seful tau va fi multumit ca esti interesat ca treaba sa mearga cat mai bine. Fii atent la personalitatea lui si muleaza-te pe cerinte.

Fa-i cunoscute realizarile tale

Seful tau nu te poate urmari in fiecare zi pentru a vedea fiecare beneficiu pe care l-ai adus firmei, asa ca ai grija sa faci tu singur remarcate realizarile tale. Ii poti trimite in fiecare luna o lista cu proiectele ce au fost considerate un succes, sau poti face asta la bilantul de la sfarsit de an, dar ai grija la acest lucru, pentru ca....

Sefii urasc interminabilele liste cu realizari

Pe cat iti este tie de urat sa intocmesti raportul cu bilantul din timpul anului, pe atat de greu ii este si angajatorului sa stea sa o citeasca. De aceea este cel mai bine sa i-l prezinti la sfarsitul fiecarei luni, cand amandurora va va fi mai simplu sa va amintiti despre ce afacere era vorba.

Imbraca-te la patru ace

Cand mergi la birou ai grija ca intotdeauna tinuta ta sa denote profesionalism, chiar daca stii ca astazi nu ai o intalnire cu seful. Nu se stie niciodata cand o simpla tinuta aiurea te va pune intr-o lumina proasta si vei primi o mustrare sau va deveni singura diferenta intre tine si colegul care a fost ales sa fie promovat.

Apreciaza meritele sefului tau

De obicei el este cel care trebuie sa te laude pe tine pentru munca depusa, dar nu strica din cand in cand sa te declari si tu multumit de atitudinea lui, mai ales de fata cu alte persoane. Oricarui om ii place ca altii sa auda ca este un bun conducator. Ai grija sa ramai sincer si sa nu te lungesti prea mult la vorbe, caci altfel s-ar putea sa creada ca o faci intentionat, pentru a obtine anumite beneficii.

Fii cel care rezolva problemele si nu cel care le cauzeaza

De obicei angajatii vin la sef cu fel de fel de dileme si se asteapta ca el sa gaseasca rezolvarea la toate. In loc sa faci si tu tot asa, inainte sa te prezinti in biroul lui cu o intrebare, gaseste si 3 posibile rezolvari pe care sa i le prezinti. Fie ca el va alege una din ele, fie ca iti va spune sa procedezi intr-un mod total diferit, va aprecia faptul ca nu ai asteptat sa-ti vina totul pe tava.

Asuma-ti responsabilitatea

Fie ca intarzii, fie ca nu termini un proiect la timp, nu incerca sa dai vina pe factori externi, ci spune sincer ca nu ai putut face un anumit lucru si fii sigur ca nu se va mai repeta. O scuza sincera si la obiect face cat o mie de minciuni bine ticluite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#angajat preferat sef, #promovare cariera , #cariera