Aspectul fizic te face sef

Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 18:18
9577 citiri
Aspectul fizic te face sef

Chiar daca esti stapan pe tine, pe ceea ce stii si crezi ca nu ai cum sa nu faci o impresie buna, nu uita ca oamenii raman oameni si aspectul fizic, chiar daca nu lucrezi in domeniul modei, conteaza.

Conform unui studiu realizat de Scoala de Medicina a Harvard si Spitalul General Massachusetts, oamenii tind sa coreleze competenta si seriozitatea cu infatisarea fizica. Si aceasta legatura se inradacineaza in creier intr-un sfert de secunda (250 de milisecunde), potrivit Forbes.com.

"Aspectul fizic este extrem de important pentru ca este primul observat atunci cand intalnesti pe cineva", spune Sylvia Ann Hewlett, o economista, fondatoare a Centrului pentru Inovatie si Talent din New York.

Asa ca se pune intrebarea: poate aspectul fizic sa nu fie important atunci cand vine vorba de viata profesionala?

Conform studiului condus de Hewlett, facut pe durata unui an intreg pe peste 4.000 de absolventi de studii superioare si 268 de directori executivi, sa arati ca un lider e primul pas in a deveni unul.

Pentru a putea avea puncte comune cu portretul robot al unui lider, trebuie sa inspiri la prima vedere verticalitate, abilitati sporite de comunicare si ... un aspect fizic fara cusur. Iata 7 lucruri la care trebuie sa fii atent, in functie de sex, daca nu vrei sa fii dat la o parte doar din cauza modului in care arati.

Sa arati ca scos din cutie in fiecare moment

Potrivit unor cercetari, sa arati cum ar spune unii "ca la nunta" este unul dintre cele mai importante lucuri pe plan profesional. Femeile sunt privite mult mai critic aici.

In timp ce 83% dintre directorii executivi spun ca o tinuta neingrijita in cazul femeilor (haine sifonate sau prea stramte sau prin care se vede lenjeria) micsoreaza sansele respectivei de a ajunge in varful piramidei, un procent cu putin mai mic, 76%, spun ca o astfel de tinuta submineaza barbatii.

Pentru un aspect fara cusur, femeile trebuie sa poarte accesorii de bun gust, sa aiba mereu manichiura facuta si sa poarte o coafura, nu o tunsoare. In schimb, barbatii trebuie sa aiba unghii curate, pantofi mereu stralucitori si un barbierit impecabil pentru a face impresie buna la job.

Postura

A sta drept este considerat urmatorul atuu, indiferent de mediul in care lucrezi. Sa stai drept denota incredere in propria persoana si autoritate.

Pe de alta parte, sa stai stramb, sa-ti tarasti picioarele cand mergi sau sa nu privesti interlocutorul in ochi denota lipsa de respect, de energie si de angajament.

Atractia fizica

Studiile au aratat ca e mult mai probabil ca oamenii frumosi sa fie vazuti drept inteligenti, destepti, interesanti si de succes.

Cercetatorii au evidentiat, insa, ca nu e vorba neaparat de frumusete standard, ci de capacitatea ta de a radia si a-ti scoate in evidenta abilitatile folosindu-te de calitatile fizice si de o tinuta impecabila.

Greutatea

Sa fii in forma te poate ajuta sa urci mai multe trepte si fizic, si profesional. 21% dintre directorii care au participat la studii au spus ca o femeie supraponderala va fi mereu privita rau. In cazul barbatilor procentul a fost de 17%. Sumele s-au dublat cand a venit vorba de obezitate.

O greutate peste medie este asociata cu lipsa de incredere si respect in propria persoana, lipsa de disciplina si instabilitate emotionala.

Inaltimea

In timp ce femeile sunt judecate mai ales dupa greutate, in cazul barbatilor importanta este inaltimea.

Studiile au aratat ca 58% dintre barbatii care conduc cele mai importante 500 de afaceri din America au peste 1,80 metri.

Haine scumpe

Haina il face pe om se pare ca nu e doar o zicala, ci ceva cu care ne confruntam zi de zi. Imbracamintea care se vede ca e de calitate, acesorii scumpe cum ar fi o perece de pantofi realizata de un deigner cunoscut sau un ceas de marca te vor aduce mereu in fata celor pentru care nu conteaza ce pun pe ei dimineata.

Insa nici in acest caz nu trebuie sa se faca abuz de etichete. Prea mult, prea stralucitoar, prea opulent va face mai mult rau decat bine.

Tineretea

In mod ironic, femeile sunt judecate fie pentru ca arata prea tinere, fie pentru ca arata prea batrane. Femeile tinere au recunoscut ca isi doresc sa le apara un fir-doua albe pentru a parea ca au mai multa experienta.

"Sa-i amintesti unui client de bunica sau mama sa te poate face sa pari ca nu esti la curent cu cele mai noi si performante metode a duce treaba la bun sfarsit. Daca ii amintesti de nepoata sau fiica sa risti sa pari neexperimentata", arata cercetatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#aspect fizic cariera, #avansare cariera frumusete , #cariera