Cand un pas inapoi in cariera e o idee buna?

Marti, 15 Februarie 2011, ora 07:55
2264 citiri
Cand un pas inapoi in cariera e o idee buna?

Ideea de a face un pas inapoi in cariera ti-ar putea trezi un sentiment de involuare, insa specialistii in Resurse Umane sustin ca o astfel de alegere poate fi un catalizator pentru urmatoarele miscari profesionale care sa se integreze perfect intr-o perspectiva de ansablu a carierei tale.

"Am intalnit oameni care desi castigau foarte bine, erau intr-o companie buna, au realizat ca au intrat pe o cariera cu infundatura si au ajuns intr-o pozitie din care nu mai puteau iesi. La un moment dat au decis ca e cazul sa plece din pozitia aia si sa accepte chiar o pozitie mai jos, pe un nou drum in cariera care sa ii duca mai sus.

Lucrurile astea se intampla destul de rar, mai ales in ultimii doi ani cand posibilitatile de a-ti gasi un alt job sunt mult mai mici si cand companiile angajeaza mai degraba oameni cu experienta in domeniul pentru care au nevoie decat oameni care sunt in cautare de schimbare de cariera", a declarat Vlad Dutescu, Managing Partner Sandler Training pentru Bloombiz.ro.

Pentru a nu transforma aceasta miscare intr-un esec, trebuie sa stii care sunt motivele tale si cum ar trebui sa te "vinzi" in fata urmatorului angajator, informeaza Monster.com. Care sunt motivele tale?

Nevoia de a-ti gasi un job. Conditiile economice, situatia ta financiara si lipsa altor alternative te-ar putea determina sa accepti singura varianta disponibila, chiar daca asta inseamna un pas in spate, din punct de vedere profesional.

Ai grija sa nu iti creezi singur o necesitate care putea fi evitata, avand grija de propria cariera si invatand din greselile de pana acum.

Schimbare de cariera. Acesta este un motiv foarte plauzibil pentru a accepta un post inferior, dar asta nu inseamna tot timpul ca trebuie sa pornesti de jos, din nou. Citeste mai multe despre Cand un pas inapoi in cariera e o idee buna? pe Business24.ro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#pas inapoi cariera, #schimbare cariera , #cariera