Ce e de facut cand simti ca jobul tau a ajuns intr-un punct mort

Luni, 17 Iunie 2013, ora 22:05
2338 citiri
Ce e de facut cand simti ca jobul tau a ajuns intr-un punct mort

Specialistii afirma ca momentul in care ne simtim complet blocati la locul de munca si nu stim cum sa rezolvam aceasta problema este o certitudine in orice fel de cariera. Ni se intampla cel putin o data in viata, sustin expertii.

Colegii mai vechi, dar si cei mai noi angajati, sunt promovati sau recompensati pentru munca prestata, in timp ce tu esti lasat pe langa, simtind ca ajungi intr-un punct mort, fara posibilitati de avansare sau spatiu pentru creativitate, scrie BBC.

Insa, daca iti imaginezi ca toata lumea se simte bine la munca, te inseli. O treime din angajatii din intreaga lume sustin ca nu sunt multumiti la locul de munca, in timp ce aproape tot atat de multi cred despre jobul lor ca este "doar ok", potrivit unui studiu realizat pe mai multe companii dintr-un total de 190 de tari.

Cand este timpul sa schimbati jobul?

Cu siguranta, exista anumite situatii pe care nu le poti controla, cum ar fi criza economica, restructurari neasteptate sau sefi insuportabili, insa pentru sentimentul neplacut de punct mort exista cateva solutii.

Schimba departamentul

Specialistii considera ca mutarea in alt departament este o miscare excelenta pentru a-ti resuscita cariera. Astfel, iti poti imbunatati si inmulti competentele sau poti pune bazele pentru o viitoare promovare.

"O miscare laterala intr-un alt grup iti poate oferi entuziasmul si provocarea unui nou job fara riscurile pe care le implica schimbarea companiei pentru care lucrezi", a spus expertul in training Joel Garfinkle.

Totodata, vei avea mai multe sanse sa fii promovat. Faptul ca ai o experienta diversificata in interiorul organizatiei te plaseaza "cu un pas inaintea celorlalti salariati" cand vine vorba de o pozitie superioara.

Inapoi la scoala

In timpul recesiunii, multi angajati din Statele Unite si din Europa s-au apucat de diverse studii, considerand ca este cea mai buna cale pentru a-si resuscita carierele. Acest lucru este, insa, riscant.

De ce nu reusesti sa obtii jobul mult-visat?

Inainte de a face acest pas trebuie sa te documentezi foarte bine in legatura cu domeniile in care se cauta specialisti si sa te pregastesti in aceasta directie. Expertii afirma ca solutia ideala este sa iti pastrezi locul de munca si sa frecventezi un program de studiu part-time sau niste cursuri mai flexibile.

Cauta-ti un alt job

O solutie radicala este sa iti cauti de munca in cadrul altei companii. N-ai fi singura persoana. Potrivit unui studiu realizat in 2012, 74% dintre angajatii americani si canadieni fie sunt in cautarea unui alt job, fie sunt deschisi pentru orice oportunitate.

Inainte de a face acest lucru, trebuie sa iti pui la punct toate CV-urile postate online.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...